5 тайни, свързани с прането

Животът ви ще стане по-лесен

5 тайни, свързани с прането

Ще ви дадем няколко малко известни, но ефективни съвети за прането. Съветите са от работници в 5 звездни хотели, които постигат страхотни резултати в прането. Изпробвайте ги, гарантирано работят.

Зареждане на пералнята

Идеалната опция е да заредите пералната машина на 80% от нейния капацитет. Ако сложите прекалено много дрехи вътре, те няма да се изперат добре. От друга страна, ако сложите прекалено малко неща, може да ги повредите.

Температура на водата

Температура между 40 и 60 градуса се счита за оптимална за дезинфекция на дрехите и отстраняване на мръстотията. Прането с по-студена вода не унищожава бактериите и акарите, докато прекалено горещата вода може да увреди тъканите.

Препарати

Омекотителите са склонни да се натрупват в плата и в крайна сметка да направят тъканите твърди. За да избегнете този проблем, може да използвате оцет. Просто добавете малко оцет при изплакването, за да направите тъканите по-меки и да премахнете следите от перилния препарат.

Премахване на петна

За да се отървете от пресни мазни петна, поръсете ги с подсладител или нишесте. След това просто изперете дрехата.

Следи от доматен сок или сос могат лесно да бъдат отстранени с няколко капки силен препарат за петна. Нанесете върху петното и оставете за 5-10 минути. След това измийте със студена вода.

За да се отървете от петната от пот от бели дрехи, първо ги изперете на 40 градуса с обикновен прах за пране. След това ги накиснете за малко с белина и изплакнете.

За да премахнете петна от кафе и вино, накиснете дрехите в разтвор на вода и сол (1 супена лъжица сол на 1 литър вода) в продължение на един час. След това ги измийте.

Използвайте сода за хляб, за да се отървете от пожълтяването на белите дрехи и за премахване на неприятните миризми. Добавете половин мерителна чаша сода за хляб към праха за пране и изперете с по-топла вода.

Сушене

Експерите препоръчват да сушите дрехите си, като ги оставяте на навън, на слънчева светлина. Ако се налага да използвате сушилня, поставете топка за тенис в барабана, за да направите дрехите меки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay