6 начина да се отървем от двойната брадичка

6 начина да се отървем от двойната брадичка
Canva

Сигурно и вие се сещате за неприятния момент, в който гледаме екрана на телефона си и ненадейно включваме камерата. Това, което виждаме е двойната ни брадичка, която сякаш е превзела цялото ни лице.

Но как да се отървем от нея? Всъщност има няколко начина за намаляване на двойната брадичка:

Упражнения: Има специфични упражнения, които могат да помогнат за укрепване на мускулите в долната част на лицето и намаляване на мазнините в областта на брадичката. Тези упражнения могат да помогнат за тонизиране на челюстта и намаляване на появата на двойна брадичка.

Промяна на начина на живот: Поддържането на здравословна диета и редовните физически упражнения могат да помогнат за намаляване на телесните мазнини, включително тези в областта на брадичката. Избягвайте висококалорични храни и напитки и вместо това изберете такива, богати на протеини, плодове и зеленчуци.

Специални устройства: Някои устройства, като например тренажори за лицеви мускули, могат да помогнат за укрепване на мускулите на челюстта и намаляване на двойната брадичка. Те обикновено работят чрез прилагане на леко съпротивление, което кара мускулите да се свиват и тонизират.

Липосукция: Тази козметична процедура включва премахване на излишната мастна тъкан под кожата чрез малък разрез. Въпреки че може да бъде ефективен, той носи и рискове и потенциални усложнения.

Инжекции: Инжекциите с дезоксихолева киселина (известен също като Kybella) могат да помогнат за разрушаване на мастните клетки под кожата, намалявайки появата на двойна брадичка. Този метод обаче не е подходящ за всеки и може да има странични ефекти.

Операция: Ако другите методи не работят, може да обмислите операция, наречена лифтинг на лицето или лифтинг на шията. Тази хирургична процедура включва изрязване на излишната кожа и затягане на мускулите на врата и лицето, за да се намали появата на двойна брадичка. Както при всяка хирургична процедура, има рискове и потенциални усложнения, които трябва да се имат предвид.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay