60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

Данните разкриват, че причината е желанието на дамите партньорите им да не ги виждат без грим

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

Една от четири жени, която наскоро е започнала нова връзка, си ляга с грим. Други 60% пък признават, че стават 30 минути по-рано, за да се гримират преди да се събуди партньорът им. Това сочат данни от проучване, проведено от шведския козметичен бранд FOREO по повод наближаващия празник Свети Валентин.

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

Изследването* показва, че на преобладаващата част от жените (91%) са им необходими от 2 до 4 месеца време с партньора им, за да се почувстват комфортно и уверено пред него, дори когато са без грим. 25% разкриват, че си лягат с грим в опит да "бъдат красиви 24 часа в денонощието", а повече от половината от анкетираните (впечатляващите 60%) разкриват, че стават по-рано от партньора си, за да се подготвят и изглеждат перфектно, когато той се събуди.

По-любопитните резултати от изследването са, че мъжете не се интересуват толкова от грима: 52% от анкетираните жени казват, че партньорите им са безразлични дали са гримирани или не, а 44% признават, че партньорът им предпочита естествения им вид, без грим.

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

"Да се гримирам ли винаги пред партньора си? Това е въпрос, който си задават много от дамите в първите месеци на нова връзка. Когато, обаче, осъзнаем, че голям процент от жените стават рано, само за да се гримират, в съзнанието ни изкача един основен въпрос – нужно ли е това, след като така те се лишават от достатъчно часове качествен сън, а той е един от основните фактори за красивата и здрава кожа", коментира Далия Фернандес, директорът на FOREO за разработване на нови продукти.

56% от жените носят грим почти всеки ден, а 60% от тях признават, че се гримират, за да се чувстват по-красиви и уверени, показва още изследването на FOREO. Данните разкриват също така, че 1 от 20 мъже никога не е виждал половинката си без грим. Натискът върху жените, за да поддържат определен имидж, ги принуждава да разчитат на грим, без който, обаче, те не се чувстват достатъчно уверени.

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

Друг интересен факт, който проучването доказва, е, че по-голямата част от анкетираните не са доволни от грижата, която полагат за кожата си. Тук на помощ идва FOREO със своята богата гама от уникални устройства за грижа за кожата, които са идеалният подарък за наближаващия празник на влюбените Свети Валентин.

Хитовата продуктова серия LUNA на бранда се състои от смарт устройства за почистване на лице от ново поколение. Те съчетават ултразвуково почистване с разнообразие от режими за стягащ точков масаж. Устройствата LUNA премахват мъртвите клетки, отпушват порите, като отстраняват остатъците от грим, и елиминират до 99.5% от замърсяването и омазняването. Портфолиото на LUNA също така включва и специална колекция за мъже.

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

UFO е продуктова серия масажни устройства, които чрез звукови пулсации ускоряват попиването на различни продукти за лице (маски, кремове, серуми) в кожата и така ефектът им се ускорява. Иновативният уред осигурява професионално и луксозно SPA изживяване за лице от уюта на дома само за 90 секунди, което прави кожата по-гладка и сияйна. Най-новият модел от серията – UFO 2 – притежава уникални характеристики – Т-звукови пулсации, терапия с LED светлини, термотерапия (загряване до 45 градуса по Целзий) и криотерапия (охлаждане до 5 градуса по Целзий). С FOREO UFO 2 идва и цяла гама от специални корейски маски за лице, сред които една от най-обичаните е хидратиращата маска сбългарска роза от колекцията Farm to face. Ключовата съставка – розовата вода, съдържа полезни антиоксидантни свойства, които помагат за укрепването на кожата и по-сияен и озарен външен вид. Друга основна съставка на маската е коприненото масло от жожоба, което стана популярно за много козметични марки заради регенериращите си свойства. Леката му структура много прилича на естествените масла на кожата, абсорбира се лесно, не оставя мазен филм върху кожата и не запушва порите. Резултатът е хидратирана, мека, еластична и гладка кожа.

60% от жените стават рано, за да се гримират, сочи проучване на Foreo

В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Centerи онлайн на www.notino.bg.

*2 400 души са участвали в проучването на FOREO, като 40% от жените са споделили, че им е необходимо от 5 до 8 месеца време заедно с партньора им, за да се отпуснат напълно в неговата компания. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay