7 безценни съвета за грижа за кожата

7 безценни съвета за грижа за кожата

Чистата, здрава, сияйна кожа е нещо, което е желано от всяка жена, но не винаги е лесно постижимо. Продуктите за грижа за кожата са изключително важни, но истината е, че кожата трябва да се лекува от вътре навън. 

Съветите, които ще ви предложим са вдъхновени от Индия. Суперхраните, чистото хранене, медитацията, куркумата- ритуалите за красота в тази част на света са едни от най-мощните формули с акцент върху важността на най-добрите съставки на природата, изчистването на ума и разбирането на тяло.

1. Алое вера

7 безценни съвета за грижа за кожата

Истинската сила на това растение може да се разбере в Индия. В продължение на векове алое верата се използва като лекарство в тази страна. Двата хормона, ауксин и гибберелини намаляват възпалението на кожата, стимулират производството на нови клетки и позволяват на кожата бързо да се лекува с минимални белези. Пречистване, детоксикация и почистване, какво повече можем да искаме?!

2. Йога и медитация

7 безценни съвета за грижа за кожата

Липсата на спокойствие и стресът могат да доведат до възпаление и съответно пъпки. Практикуването на йога и медитация е страхотен начин да се погрижите както за тялото си, така и за кожата си. Притесненията изчезват, сънят става по-спокоен, храносмилането и кръвообръщението се подобряват. 

3. Правилна употреба на антиоксиданти

7 безценни съвета за грижа за кожата

Използването на различни видове антиоксиданти спомага за възобновяването на кожата и за възстановяване на щетите, които си мислите, че са непоправими. Антиоксидантите пречистват тялото, което ще доведе и до по-чиста кожа.

4. Чай, чай, чай!

7 безценни съвета за грижа за кожата

Чаят подобрява работата на червата и поддържа кожата хидратирана. Особено черният и зеленият чай имат много ползи за кожата. Те са богати на антиоксиданти и действат много добре на кожата.

5. Куркума

7 безценни съвета за грижа за кожата

Куркумата е една чудесна подправка. Можете да я добавяте в ястията си, да я добавяте в домашните си маски за лице или да я пиете с хладка вода. Без значение по какъв начин я консумирате, куркумата се бори с тъмните петна, премахва белезите от акне и т.н. 

6. Здравословни мазнини и масла

7 безценни съвета за грижа за кожата

Зехтинът, кокосовото масло и другите здравословни масла са полезни за вас. Можете да ги използвате в храните си, както и да ги нанасяте директно върху кожата.

7. Роза

7 безценни съвета за грижа за кожата

Розовата вода и розовото масло са изключително полезни за кожата. Хидратират я, подхранват я, озаряват я и т.н. Освен това розата е едно от нещата, които се произвеждат в България и тук са с високо качество. Възползвайте се от богатствата на родината си. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay