7 грешки, които скъсяват живота на чорапогащите ни

7 грешки, които скъсяват живота на чорапогащите ни

Есента дойде и вече не можем да носим поли и рокли без да опрем до любимите не на всяка дама чорапогащи. Най-неприятната част от употребата им е това, че се късат изключително лесно и то в най-неподходящите моменти. Оказва се обаче, че начинът, по който се отнасяме с тях способства за преждевременното им късане. Но какво да направим, за да помогнем на чорапогащите ни да издържат по-дълго време? Кои са най-честите грешки, които допускаме при употребата им?

Неправилно поставяне

Изглежда много просто, но все пак не обръщаме внимание на малки детайли, които незабавно намаляват срока на годност на чорапогащите. Бижутата като гривни или пръстени увеличават риска от пробиване на тънка тъкан. а понякога забравям, че имаме твърде дълги нокти и неволно ги забиваме в чорапогащника. За да се избегнат накъсвания се препоръчва носенето на тънки ръкавици, преди обуването на чорапогащи.

Хаотично съхранение

Не е препоръчително чорапогащите да се съхраняват в найлонови торби, защото лесно се заплитат. При опит за разплитане, можете лесно да пробиете тъканта с нокът. Вместо това, сгънете чорапогащите на две и ги навийте, след което можете да ги поставите в органайзер.

Съхранявате ги заедно с бельото си

Не само е необходимо внимателно да навивате чорапогащите, но и да ги съхранявате на правилното място. Чекмеджето със сутиени и дантелено бельо е крайно неподходящо. Кукичките на сутиените и дори ръбовете на дантелата могат да образуват дупки.Ето защо е по-добре да отделите специално чекмедже или рафт за тези артикули.

Неправилно пране

Докато някои жени предпочитат да заложат на сигурно и ги перат на ръка, то други предпочитат да се улеснят и да използват пералнята. Основното нещо, което трябва да направите, е да изберете мек почистващ препарат и деликатен цикъл на пране. Също така обърнете продукта отвътре навън, така че влакната да не се протриват. Важно е и да перете тези продукти в студена вода само защото това ще запази цвета и текстурата им. При пране на ръка не използвайте гореща вода, защото тя нарушава еластичността на чорапогащите. 

Неправилно изсушаване

Някои перални машини имат функция за сушене. Препоръчително е обаче да не я използвате за сушене на чорапогащи и найлонови чорапи. Също така, не трябва да ги сушите върху радиатори, защото топлината може да деформира тъканта и да разтегне еластичния колан. Ако предпочитате простора, не използвайте щипки, защото те са враг на деликатната материя. Най-добрият вариант е да ги изсушите на хоризонтална повърхност, далеч от пряка слънчева светлина.

Комбинация с груби обувки

Грубата повърхност на ботушите може лесно да повреди тъканта, от която са изработени чорапогащите. Всичко, което трябва да направите, е да обуете памучни чорапи под чорапогащника си. В този случай найлоновото изделие ще има допълнителен поддържащ слой и няма да завърши с дупки на пръстите.

Не обръщаме внимание на материята

Всяка опаковка показва от какъв тип плат е изработен всеки артикул. Тази на пръв поглед незначителна информация помага да се предскаже срокът на годност на продукта. Чорапогащите с едно покритие са най-малко издръжливите. Тези с двойно опаковане правят чорапогащите и чорапите малко по-здрави и по-дълготрайни. Нишката от микрофибър, която стана популярна напоследък, се състои от няколко много тънки влакна. Това осигурява плътно прилепване и голяма издръжливост.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay