8 съвета как да носите удобни обувки по най-стилния начин

8 съвета как да носите удобни обувки по най-стилния начин

Отдавна се смята, че високите токчета са символ на елегантност, докато удобните обувки по-често се свързват със стари дами, жени в отпуск по майчинство и тези, които предпочитат да се чувстват комфортно, вместо да изглеждат красиви. Но това просто не е вярно, защото дори обикновените равни обувки или сандали могат да изглеждат стилно както на работа, така и на партита.

Ето кои са фините детайли, които ще направят вашия външен вид перфектен, дори и с ниски обувки:

1. Дънки, прибрани в боти съсипват външния ви вид

Ботите изглеждат добре с всякакви дрехи, стига дънките ви да не са прибрани вътре в тях. Първо, това ще развали цялостта на тоалета ви. Второ, горната част на ботите ви може да се разтегне и след това няма да стоят добре.

2. Оксфордските обувки изглеждат добре с широки дрехи

Класическите оксфордски обувки са перфектни с големи палта, дънки и дрехи с дължина до под коляното. Те също изглеждат добре с широки рокли.

3. Мокасините изглеждат добре с голи глезени

Мокасини и дънки или панталон до глезените могат да бъдат допълнени с блуза или поло. Ако искате да изглеждате още по-стилно, изберете мокасини в пастелни цветове. Стилистите не препоръчват да носите мокасини с чорапи - голите глезени ще изглеждат много по-привлекателни.

4. Чехлите могат да направят всеки тоалет специален

Можете да ги носите с дънки, поли, гащеризони, ежедневни или вечерни рокли и панталони. А за тези, които обичат да привличат вниманието, дизайнерите предлагат следното: можете да носите чехли с мрежести чорапи или чорапогащи. В този случай обаче трябва да изберете модели със затворени пръсти.

5. Балеринките изглеждат по-добре с мини и миди поли и рокли

Балеринките са доста универсални и изглеждат добре с рокли, къси панталони или дънки. За да направите външния си вид по-свеж, заложете на такива, които показват върховете на пръстите на краката ви. Ако обаче комбинирате такъв тип обувки и дълги панталони, краката ви ще изглеждат по-дълги.

6. Сандали

Ефирна рокля или скъсени дънки в комбинация с дълга жилетка и сандали ще направят визията ви малко по-елегантна. А дрехите с вертикален принт визуално удължават тялото ви.

7. Дългите ботуши изглеждат добре с мини и миди поли

Когато комбинирате дълги ботуши с дълга пола, уверете се, че няма пролука между обувките и дрехите ви. Също така е желателно да изберете рокля, която не е плътно прилепнала, в противен случай тя може да направи тялото ви визуално по-дебело.

8. Когато носите маратонки, уверете се, че те не са най-ярката част от вашата визия

Без значение колко удобни са маратонките ви, не забравяйте, че те привличат много внимание, така че е важно да намерите правилния баланс в дрехите си. За да изглеждате добре балансирани, изберете светли връхни дрехи. Също така се препоръчва да скриете чорапите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay