7 признака, че вие и вашият партньор се отдалечавате един от друг

7 признака, че вие и вашият партньор се отдалечавате един от друг

Всяка връзка е прекрасна в началото, но с времето партньорите много се отдалечават и това често води до раздяла. Обикновено отдалечаването започва да се случва между 5-тата и 8-та година. Ако се чудите дали вие и вашият партньор сте се отдалечили, ето няколко признака, по които да познаете:

1. Често сте изненадани от партньора си, но не по добър начин

Намирате всичко, което вашият партньор казва или прави, за нехарактерно за него. Има толкова силна липса на комуникация, че дори сте спрели да поддържате връзка помежду си и често сте изненадани, но не приятно. 

Решение: Поне веднъж седмично го питайте как е, какво се е случило през последните няколко дни или какво му е направило впечатление. Освен това опитайте да гледате поне един филм заедно през седмицата и да обсъждате видяното.

2. Вече не се карате

Това, че щастливите двойки никога не се карат, е мит. Ако не ви харесва нещо, което партньорът ви е направил, искате да го уведомите, за да спрете повторяването на същия проблем в бъдеще. Така че, когато спрете да провеждате тези трудни разговори, това може да доведе до изтощение, разочарование и липса на привързаност, което може да се прояви по много грозен начин в края.

Решение: Обърнете внимание на това как се чувствате по отношение на това, което прави вашият партньор и не го пренебрегвайте. Ако сте разстроени, уведомете го.

3. Не знаете какви са отношенията му с приятели и колеги 

Щастливите двойки си споделят. Какво се е случило през деня, кой какво е казал и т.н. Ако не знаете какво се случва в живота на партньора ви извън вкъщи и извън връзката му с вас, това може да бъде проблем. 

Решение: Говорете, задавайте въпроси, интересувайте се. Колкото и клиширано да звучи, добрата комуникация е ключът към успешната връзка. 

4. Не сте развълнувани да споделяте добри новини с него

Представете си, че имате невероятни новини, кой е първият човек, на когото искате да се обадите или да изпратите съобщение? Ако вашият първи или втори избор не са вашият партньор, това означава, че вече сте се отдалечили значително.

Решение: Помислете за корена на проблема. Спряхте ли да споделяте новини с партньора си поради тяхната реакция или просто като цяло липса на комуникация? Така или иначе, трябва да се опитате да възстановите тази връзка. 

5. Мълчанието вече е неловко

Мълчанието между хора, които се обичат, е приятно. Ако вече мълчанието е неловко, това означава, че имате проблем. 

Решение: Започнете бавно, като правите едно нещо на седмица заедно, може да играете настолни игри, да гледате телевизия или филм или дори да готвите заедно. Направете нещо, за което да говорите. 

6. Забелязвате, че избягвате контакт с очите

Очният контакт ни принуждава да се ангажираме с други хора, особено когато става въпрос за партньора ни. Ако избягвате погледа му, това може да означава, че не искате да говорите или слушате и че открито се отдръпвате от него.

Решение: Когато очите ви се срещнат, опитайте да му се усмихнете.

7. Просто вече не ви пука

Задайте си въпроса, прочетохте ли само за знаците в тази статия и пропуснахте решенията или прочетохте всичко? Може да не се интересувате от възстановяване на връзката, която някога сте имали. 

Решение: Говорете с партньора си, определете време за себе си и опитайте да оправите нещата. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay