7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Всеки, който е истински фен на сериала "Приятели" е научил някакъв урок от този сериал, въпреки че е забавен и повечето хора го гледат за развлечение. Сериалът е изпълнен с много епични моменти, но и с много ценни уроци. Можем да научим много за ценността на приятелството, от приятелството на Чандлър и Джоуи, да почерпим опит от организационните умения на Моника, да се вдъхновим от способността на Фийби винаги да гледа положително на живота или да научим някои уроци, свързани с връзките, от Рейчъл и Рос.

Ето кои са уроците, свързани с връзките, които можем да научим от "Приятели":

1. Да има приятелство, преди започването на връзка, в крайна сметка не е лоша идея

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Ако има нещо, което можем да научим от връзката на Моника и Чандлър, това е, че приятелството преди връзката може да бъде добра основа за щастлива и зряла връзка. Чандлър и Моника бяха приятели дълго време преди "онази нощ в Лондон" и това се оказа ключът към тяхната стабилна и вдъхновяваща връзка.

Те знаеха своите недостатъци, най-добрите си качества и направиха добре информиран избор, започвайки връзката. Изводът, който можем да направим тук, е, че понякога ние отхвърляме онези, с които сме приятели, като потенциални партньори, само защото сме били приятели твърде дълго. Но ако направите тази крачка напред, това приятелство може да се превърне в нещо, за което не бихте могли и да мечтаете.

2. Ревността и липсата на комуникация могат да бъдат смъртоносна комбинация

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Известната линия "Ние бяхме разделени" от "Приятели" може да е най-популярната хитова фраза на поредицата, но има какво да научим от раздялата на Рос и Рейчъл. Въпреки че технически те бяха разделени, това не трябва да оправдава нечия изневяра. Само няколко часа след като се разделиха, Рос се обади в апартамента на Рейчъл и разбра, че Марк е там. Рос изпитваше непрекъснато чувство на ревност, но не говореше открито за чувствата си, а Рейчъл не се опита да разбере защо обикновено грижовното и любящото й гадже се държи така. И двамата бяха виновни в тази ситуация и можем да видим колко токсични могат да бъдат ревността и липсата на комуникация.

3. Преди да започнете връзка, не забравяйте да изясните дали вие и вашият партньор имате еднакви очаквания за връзката

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Моника и Ричард имаха сладка любовна история, но със сигурност имаше неща, с които двамата не успяха да се справят в началото на връзката. Моника реши да се среща с мъж, който е с 21 години по-възрастен от нея и който имаше деца и внуци, докато Моника мечтаеше да създаде свое семейство. А разликата във възрастта беше точно нещото, което ги раздели.

По-късно Ричард се съгласи да има деца, но Моника мислеше, че казва това, само за да останат заедно. Въпреки че се обичаха, те имаха съвсем различни виждания за бъдещето си и знаеха, че е време да се разделят. Урокът, който трябва да научите тук, е, че е по-добре да изчистите проблемите в началото на връзката, отколкото да преживеете трудна раздяла накрая.

4. Възможно е да се преодолеят големи препятствия в една връзка и в крайна сметка всичко да се подреди

Майк и Фийби се запознаха на сляпа среща, но връзката им бързо се задълбочи, тъй като двамата се влюбиха силно. Но когато Фийби разбра, че Майк никога не е искал да се ожени, след като е преживял тежък развод, това разби сърцето й. И колкото и да не й се искаше да признае, тя искаше да се омъжи някой ден и двамата се разделиха, след като разбраха, че търсят различни неща.

Когато Моника се обади на Майк, за да му каже, че ако не направи нещо, Дейвид ще предложи на Фийби, Майк реши да се откаже от проблемите си с брака и отлетя чак до Барбадос, за да си върне Фийби обратно. Въпреки че имаха проблеми по пътя, Фийби и Майк доказаха, че дори най-големите пречки могат да бъдат преодолени в една връзка.

5. Поставянето на ултиматуми може да сложи край на една връзка

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Рос и Емили започнаха доста добре. Всъщност отношенията им се развиха толкова добре, че Рос й предложи брак бързо. За съжаление, едно от най-лошите неща, което можеше да се случи, се случи на сватбата им, когато Рос случайно каза името на Рейчъл вместо Емили, когато даваше обета си.  

Въпреки че имаха своите проблеми, Рос убеди Емили да отиде в Ню Йорк с него. Тя прие, но само ако той обещае, че никога повече няма да се вижда с Рейчъл. Рос мислеше да премахне Рейчъл от живота си, но след това разбра, че не може да го направи. Въпреки че е разбираемо защо Емили толкова се разстрои, поставянето на сурови ултиматуми вместо разумни граници доведе до раздялата им.

6. Прекратяването на лоша връзка понякога е благословия

Да имаш смелостта да започнеш живота си отначало не е лесно. Когато Рейчъл остави Бари пред олтара, беше необходима много смелост. Рейчъл очевидно беше недоволна от връзката си, а напускането на Бари беше риск, който тя беше готова да поеме. Имаше последствия от това, което тя направи, разбира се, тъй като трябваше да започне живота си отначало и да се премести при Моника.

И все пак, ако не го беше направила, с Рос никога нямаше да бъдат заедно. Не казваме, че одобряваме това, което тя направи, но понякога предприемането на драстични мерки е единственият начин да обърнете живота си. Историята на Рейчъл ни научи, че прекратяването на лоши отношения, независимо колко сериозна е връзката, понякога може да бъде най-доброто нещо, което можете да направите за себе си.

7. Не губете надежда за вашето "И заживели щастливо..."

7 урока за връзките, които можем да научим от сериала "Приятели"

Рос и Рейчъл не бяха в най-добрите отношения. По време на 10-годишния период на срещи, приятелство и т.н., два пъти са се събирали и разделяли, имат дете и накрая отново са заедно. През това време двамата се срещаха с други хора, израстваха и съзряваха, но чувствата им един към друг все още бяха там, въпреки че не винаги бяха ясни.

Истината е, че всъщност не можеш да знаеш какво ти е приготвил животът, а понякога и най-странните неща могат да обърнат живота ти за миг. Важното е никога да не губиш надежда, че нещата ще се подредят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay