8 неща, които могат да ви бъдат много полезни в домакинството

8 неща, които могат да ви бъдат много полезни в домакинството

Много от нещата, които имаме вкъщи имат доста приложения, за които не сме се замисляли. Ще ви споделим няколко трика, които могат да направят домакинските задължения много по-приятни и лесни. 

1. Сода за хляб

Содата за хляб има разнообразни приложения в къщата. Може да се използва като дезодорант, ексфолиант, шампоан и паста за зъби. Може да се използва и за лечение на различни проблеми, вариращи от ухапвания от насекоми до киселини. Тя може да помогне за почистване на дома ви, премахване на миризми или петна от мазнини. 

2. Алуминиево фолио

Алуминиевото фолио е особено полезно за запазване на остатъците, но има и други ползи. Намачканото фолио може да се използва за измиване на мръсни чинии, слой от фолио под дъската за гладене може да помогне за ускоряване на гладенето на дрехите ви. Можете да направите топка от алуминиево фолио и да я използвате за сушилнята. 

3. Лак за нокти

Лакът за нокти може да ви помогне по различни начини. Може да се използва за запечатване на пликове, за втвърдяване на конеца, за да го вкарате по-лесно в иглата. А цветният лак за нокти може да се използва за оцветяване на ключовете, което може да ви помогне да ги различавате по-лесно.

4. Зехтин

Зехтинът не само е чудесен за готвене, но може да се използва по различни начини в домакинството и в грижата за красотата. За бърз овлажнител нанесете малко количество зехтин на сухата кожа. Зехтинът може да се използва и като лак за мебелите.

5. Сурови спагети

Спагетите са популярно ястие, но те могат да бъдат полезни и преди да бъдат сготвени. Например можете да използвате спагетите за дълъг кибрит, за да палите свещи или други неща.

6. Празни стъклени бутилки

Празните стъклени бутилки могат да се използват за много неща- като точилка, като ваза и други. 

7. Конец за зъби

Конецът за зъби може да се използва освен за почистване на зъбите и в готвенето. Можете да връзвате храна, която има опасност да се разпадне при печенето.

8. Четки за зъби

Четките за зъби пък са неизменен помощник при почистването на дома. Можете да почиствате плочките, фугите, смесителите и всичко у дома. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay