Бъдете красиви, когато пътувате

Красиви туристи

Бъдете красиви, когато пътувате

Пътешествията са нещо много красиво, но пътешествениците - не винаги.

 

Без да искаме да обидим някой. Просто понякога е трудно да останеш прекрасно изглеждащ като трябва да се бориш с жестока влага, суха жега, ужасен студ, дехидратация, хлорирана или солена вода и нисък капацитет за носене на пособия за разкрасяване.

 

Истината е, че на много туристи не им пука особено как изглеждат на пътя – по-развълнувани са за това, което ще видят, отколкото за миглите си. Дали обаче няма да е приятно да можем да правим двете неща успоредно?

 

Предлагаме ви някои съвети относно това как да изглеждате добре, докато сте в чужбина:

 

Гледайте от местните: изпробвайте традиционните продукти на местна почва. Такива, които са изпитани, и с които съответната държава или местност е известна. В Индия например, няма да сбъркате ако си купите кокосово олио: масажирайте го в скалпа си, за бляскава и красива коса. В Тайланд - бутилки с екстракт от лотус са много евтини, а са страхотни за възстановяване на суха кожа. В Израел и Йордания - опитайте солени продукти от Мъртво море.

 

Потърсете hammam (обществена парна баня), ако сте в Близкия Изток. Те са евтин начин да се изкъпете и почистите перфектно, а и да се докоснете до живота на местните жени. Хамамите са полово отделени. Кърпи, чехли и сапуни обикновено са осигурени. Попитайте за такава баня в хотела, в който сте отседнали.

 

Изпробвайте евтиното: някои неща, които там от където идвате са много скъпи, често са далеч по-евтини в чужбина. Педикюр на плажа в Бали, кола маска във Виетнам и т.н.

 

Изгодните масажи на плажа в Индия са нещо, което не трябва да пропускате, въпреки че една вечер в аюрведа убежище може да е още по-разтоварващо.

 

Ако държите да носите козметика със себе си, преценете внимателно от какво наистина ще имате нужда. Оставете червилото у дома – топи се на жегите. Вместо него вземете вазелин - не само за устни, а медицински вазелин, с който освен устата, ще може да хидртатирате сухи и напукани пети, пръсти и загрубяла кожа.

 

Определено няма да ви трябва скъп крем. Просто намачкайте едно авокадо и го нанесете на лицето си за 15 минути – малко ще миришете на салата, но кожата ви ще се чувства и изглежда много добре.

 

Ако ви потрябва ексфолиант, не е нужно да тъпчете багажа си с бурканчета и шишенца. Просто сложете няколко пакетчета захар в чантата си и следващият път като се къпете, изсипете едното в душ гела.

 

Не се заблуждавайте, че всяка изгодна сделка ще е добра за вас. Вашите разбирания за красота често може да се разминат с тези на други култури и общности. Бъдете внимателни в чии ръце се оставяте и проучвайте внимателно.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay