Селски туризъм на няколко километра от Гоце Делчев в Южен Пирин

Село Делчево в Южен Пирин

Село Делчево се намира в Южен Пирин, недалеч от град Гоце Делчев. Мястото се отличава с невероятна природа, тишина, спокойствие и запазена възрожденска атмосфера. През последните няколко години активно се развива селският туризъм, както се похвали пред БТА кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

 

Създаден е туристически информационен център в сградата на местното училище, закрито през 1982 г. Изградени са няколко еко-пътеки, който отвеждат до интересни природни и културно-исторически забележителности в района.

 

В селото има 20 къщи за гости с 140 легла. Продължават да се строят нови. Цените за една нощувка са между 20 и 30 лева. В момента над 15 човека инвестират в малки хотели и ресторанти. Собственици на къщи за гости и семейни хотели са не само местните хора и българи, но и чужденци. Холандецът Вилям Ван дер Берг има 4 къщи за гости, в които често отсядат и негови сънародници.

 

Село Делчево посреща най-много туристи от Гърция, за това свидетелстват множеството информационни табели на гръцки. Броят на туристите от южната ни съседка,значително се увеличава, след като беше отворен граничният пункт Илинден - Ексохи, който е само на двайсетина километра от селото.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay