Крайно необходимата грижа за крака

И краката искат грижи

Крайно необходимата грижа за крака

Елементарната грижа за краката не отнема много време и е достатъчно да я извършвате два пъти в седмицата, за да почувствате отмора и свежест.

 

Премахнете загрубялата кожа с пемза или ексфолиращ крем за измиване. Може да накиснете краката си в съд с гореща вода, за да омекотите мъртвата кожа – така ще я премахнете по-лесно. Ако използвате пила за пети, изтъркайте внимателно, преди да измиете краката си.

 

Поставете краката си за 5 минути в съд с топла вода, в който сте разтворили малко минерални соли и няколко капки лавандулово масло – това ще облекчи болката в стъпалата, а ако имате подути крака, петминутната грижа ще ви помогне да се справите и с този проблем.

 

Подсушете добре краката си, особено между пръстите, и се погрижете за ноктите си. Независимо дали ги пилите или режете, внимавайте да не станат твърде къси – това може да доведе до неприятно усещане, когато носите обувки, и дори до възпаление.

 

Масажирайте краката си с овлажняващ крем, така че да попие добре. След това грижливо разтрийте глезените си. Все пак цял ден са понасяли тежестта на тялото ви и заслужават поне минимална грижа.

 

Отстранете излишните кожички от ноктите си, а после нанесете тънък, но цялостен слой заздравяващ лак. Изчакайте поне половин час, преди да сложите обувки, и не забравяйте след няколко дни да повторите тази лесна, но освежаваща процедура.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.04.2015|15:04
Аз си взех това за краката : http://iskambg.com/zdrave-i-krasota/1097-scholl-velvet-smooth-%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8.html
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay