Докато черпим пит с ролера за лице и събираме впечатления от него, решихме да тестваме нещо, което не е свързано с краста и козметика. И тъй като обичаме да си похапваме (както личи и от профила ни в Instagram), се сетихме, че в момента т.нар. йогурт тост е доста популярен из социалните мрежи.
Той представлява филийка хляб, запечена със смес от кисело мляко/йогурт и яйце с поставени отгоре плодове по избор.
Какво ще ви е необходимо за направта на тази плодово яйчена филийка?
Хляб, едно яйце, 2-3 лъжици кисело мляко или гръцки йогурт, щипка ванилия, плодове по избор и малко мед. Това количество ще ви стигне за 4-6 филийки.
Как да ги приготвите!
Най-напред подгответе сместа. В дълбока купа поставете яйцето и го разбийте с киселото мляко Добавете ванилият и разбъркайте отново. Сега идва моментът, в който трябва да подготвите хляба. Подредете филийките една до друга върху дъска и с помощта на лъжица притиснете всяка от тях в средата, така че да се получи вдлъбнатина. Отново с лъжица поставете от сместа във всяка една от филийките и подредете плодовете по ваш избор. Изпечете на 200 градуса, докато сместа започне да се зачервява.
След като извадите филийките от фурната изчакайте 1-2 минути, за да се охладят, след което полейте с разтопен мед, кленов сироп или сироп от агаве.
Допадна ли ни вкуса?
Определено е нестандартен и не е нещо, с което сме свикнали. Идеята за хляб с плодове понякога ни се струва странна. Но си заслужава да опитате, тъй като в действителност вкусът е приятен. Ванилията деликатно подчертава вкуса на плодовете (в нашия случай употребихме само ягоди), които чудесно се комбинират с меда.
А какво не ни хареса?
Не можем да кажем, че йогурт тоста не ни е харесал. Единствената подробност, която не ни допадна е, че ягодата се препича твърде бързо за сметка на яйчената смес. Затова имайте предвид да сложите по-малко количество от нея върху филийките.
Бихме ли опитали отново?
Определено бихме искали да опитаме с различни видове плодове. Следващият път ще тестваме с малини, боровинки и банан.
1 | 0 |