Арт птици от екосистемата в Мексико

Улични птици оживяват

Въпреки че Европа преживя тежка зима, известният уличен артист Роа отлетя отвъд морето и направи някои забележителни неща в Мексико. След като хвърлите едно око на снимките на неговите животни, буквално напръскани със спрей ще се убедите, че стилът му е един по рода си.

 

В допълнение към неговите познати графити с животни, Роа се свърза с двама мексикански артиста – Санер и Саго и тримата направиха няколко много добри колаборации, с които за пореден път ни убедиха че уличното графити изкуство е несравнимо и с много непокорени измерения.

 

Това арт пътешествие до Мексико, което Роа ни предоставя само потвърждава това, което вече сме чували за Мексико и други Централни и Южни Американски страни: градската художествена сцена е чиста и енергична, има много страхотни стени и много да се проучва.

 

Поради тази причина много артисти казват, че планират да отидат в тази част на света за едно спрей пътуване. Освен това не веднъж сме чували, че уличните артисти от Южните части на Щатите развиват свой стил, много различен от европейския и дори от този на други американци, така че освен хубаво преживяване, вероятно ще има какво да се види и научи.

 

*Роа е може би един от най-известни и влиятелни улични артисти в Европа за момента. Неговият уникален стил, величествените животни, с които се прослави и широкото му участие в Европа са причината за неговият успех.

 

Наскоро излезе интервю с белгийския художник, в което той говори за изоставени места, уличното изкуство и разбира се неговите животни...

 

" Много е приятно да рисуваш на спокойно и изоставено място. Като оазис между цивилизацията. Такива места, изоставени, имат уникален характер, изгубената индустрия (като стари фабрики) предлагат много интересни ситуации. След като веднъж едно място с много живот и възбуда се превърне в пустиня, където природата зове, малки гризачи и птички са единствените оцелели обитатели и превземат местата и дупките, както някога хората са направили там. Приятно е да рисуваш, когато никой не те гледа минавайки покрай теб, а просто правиш това което обичаш – твориш" - Роа

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay