Борсоди има свои разбирания за сексуалност

Еротиката за един гений

Запознайте се с Бела Борсоди, роден във Виена, удивителният фотограф си е спечелил славата на гений сред творческите среди. Живял и работил в Ню Йорк до деветдесетте, Бела се прославя с провокативните си сексуални изображения, невиждани в работите на друг.

 

Негови работи можем да видим в утвърдени модни списания като V Magazine, Vogue, Wallpaper и W. Той е изготвял и рекламните снимки за марките Uniqlo, Baume et Mercier Watches, Hermès и Selfridges, което автоматично го издига сред останалите в бранша.

 

Отличителното в работата на Борсоди е гениалната смесица на снимка с графични изображения и илюстрации. Модните му фотографии не са онези, които сме свикнали да гледаме. Когато снима супер луксозно бельо, добавя някой анимиран заек, който да прави компания на страстната изкусителка в рекламата, например.

 

Когато е питан какво разбира под секси, той разкрива своите разбирания: "Секси, сексуалност, секс, еротика и така нататък... според мен всички тези думи провокират еротичните фантазии. Но това, че нещо те заинтригува, не означава задължително то да излъчва сексуалност. Интелигентността за мен е секси, за друг може да е оригиналността или игривостта. Точно това различие в разбирането за сексапил се опитвам да покажа в творбите си."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay