Гола, гениална, провокативна... в Ню Йорк

Гола градска провокация!

Ерика Симон е гола и гениална. Тя е един от най-талантливите фотографи на съвремието с издания в National Geographic, Photo, Whitewall и куп други имена.

 

Днес Ерика се е заела с представянето на своята изложба с голи автопортрети, наречена Nue York. В превод от френски "nue" означава "гол", но въпреки това по думите на младата жена, проектът ѝ не е посветен на секса. Чрез него тя призовава обществото да забрави за задръжките. Законите, забраняващи голотата в ежедневието, я мотивират да действа в тази посока.

 

"Извадих късмет, че не ме арестуваха, въпреки че според мен закон, който ти забранява да се разхождаш гол, е несправедлив. Родени сме по този начин и не виждам защо трябва да се подчиняваме на обществени норми, срамувайки се от телата си!", признава тя. 

 

Ерика позира пред своя обектив в метрото, пред магазина, в градината. Гола, най-много с чифт каубойски ботуши и шапка, тя се осмелява да направи немислимото за много хора.

 

Всичките 20 фотоса от изложбата ѝ заслужават внимание и адмирации. Не е лесно да се съблечеш пред забързания град, с риск да бъдеш арестуван, но въпреки това да отстояваш позицията си. Браво, момиче!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 05.12.2011|11:39
Че то обществото в Ню Йорк , а и не само там, отдавна е забравило задръжките си, така че на разбирам смисъла на призива на фотографката. За хората вече няма задръжки, теми табу, но най-лошото е, че се разрушиха и ценностните представи.
1
Не е посочен 13.04.2011|11:52
Браво на Ерика Симон. Заслужава аплодисменти за смелостта и куража, които притежава. Наистина не е лесно в страна като САЩ да направиш подобно нещо и да се опълчиш срещу закона.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay