Хартиени жерави цъфнаха на вишна в центъра на София

Хартиени жерави от съпричастност

Ученици изработват хартиени жерави за Япония
Ученици изработват хартиени жерави за Япония

Наниз от разноцветни хартиени жерави изработиха ученици, съпричастни към трагедията в Япония. Оригамито краси японските вишни пред Светия синод в София.

 

Жеравът е символ на мир. Според легендата, който направи хиляда хартиени жерава, ще превърне в реалност това, за което копнее сърцето му.

 

Вишната пък, e любимият цвят на японците, станал символ на техния характер. Смята се за националното цвете на страната. Настъпването на сезона на цъфтенето на вишните в края на март и началото на април не само провъзгласява идването на пролетта, но и бележи началото на академичната година в училищата и на новата фискална година в Япония.

 

Официалните данни за жертвите вследствие на земетресението от 11 март в Япония са шокиращи. Над 3,3 хиляди души са загинали, още 2 000 души са ранени в различна степен. Безследно изчезнали се водят 7,5 хиляди души. Така очакванията са общият брой на жертвите да надхвърли 10 000 души.

 

Все още няма връзка с няколко десетки хиляди жители на пострадалите от цунамито крайбрежни райони. Повредени от бедствието са 76 хиляди къщи, а над 6300 са напълно унищожени. Евакуирани от района на бедствието са 446 хиляди души.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay