Бутилки разни, отново празни

Бирата е полезна - точка

Бутилки разни, отново празни

Известния слогън на известния плакат на любимата ни бира Guiness, който гласи "Guinees is good for you” ( Гинес е полезен за вас), може да се окаже повече от просто носталгична реклама. Въпреки че компанията потвърди, че не поддържа реално това твърдение, учени се заеха с отговорната задача – да докажат, че умереното пиене на бира може да бъде здравословно, защото понижава риска от камъни в бъбреците, сърдечни заболявания и някои видове рак, като през това време снабдява тялото ви с полезни съставки.

 

Ето още 4 причини, благодарение на които да си пийваме студена бира, без да ни е гузно:

 

Няма да унищожи диетата ви: въпреки богатия си вкус и лошата репутация, че е тежка за корема, някои бири имат по-малко въглехидрати и калории от други такива. Със само 170 калории в  200 грама чаша, едва ли ще навреди на диетата ви повече от вино, сок или мляко.

 

Вероятността да прекалите е малка: повечето ирландци и ценители на бира, ще се съгласят, че бирата, конкретно Гинес, е създадена, за да се пие бавно и с наслада. Гъстата и сърдечна консистенция на тъмната бира ви гарантира, че е много вероятно да я пиете на тежки глътки, отколкото да се включите в бирено състезание.

 

Пълна е догоре, с особено важни за здравето на сърцето съставки: отдавна слушаме за полезните свойства на виното. Според холандско проучване обаче, 30% от хората, които пият бира имат 30% по-високи нива на витамин В6 в кръвта си, от тези на непиещите бира. Според други проучвания, редовният прием на бира редуцира риска от сърдечни заболявания.

 

Помага на кърмещите майки в производството на кърма: Гинес и други бири, някога са били традиционно използвани, за да стимулират производството на кърма при кърмещи жени. Може да ви звучи като стара бабина измислица, минала през поколения ирландски майки, но има доказателства, които сочат че има доза истина в това твърдение. Малко количество алкохол засилва циркулацията на кръвта, което стимулира производството на кърма. Успокоява стреса, който може да доведе до спиране на производството на ценното за бебетата мляко. Освен това, бирата е богата на желязо и В витамини.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay