Джейми Лий Къртис в борба срещу рака на гърдата

Джейми Лий Къртис срещу рака на гърдата

Джейми Лий Къртис в борба срещу рака на гърдата

 

52- годишната актриса Джейми Лий Къртис, изпитала страха на милиони жени по света от диагнозата рак на гърдата, заяви, че няма жена, която по някакъв начин да не се е сблъскала със страшната болест.

 

„Имах моите собствени терзания преди 10 години, когато ми бе открита съмнителна бучка на едната гърда. Беше страшно“, споделя актрисата.

 

„За щастие всичко приключи добре, но случката ме накара да преживея много и да разбера как се чувстват жените в това положение. Тогава разбрах каква щастливка съм, че имах възможността да бъда прегледана от добри специалисти, каквато не всички жени имат“.

 

Къртис е говорител на фондацията „Подарете надежда с всяка чаша кафе“ в партньорство с Националната фондация за рак на гърдата и Dannon, с помощта на които стартира кампания през месец октомври в помощ на заболелите жени.

 

Dannon дарява 10 цента от цената на всеки продаден продукт и гарантирана помощ за фондацията на стойност 500 хил. Долара. Средствата ще бъдат използвани за образоване на жените с цел превенция и изследвания за ранно диагностициране, което може да спаси живот.

 

„Правя всичко това, защото слушам сърцето си, чувствам, че трябва да помагам“, казва актрисата и добавя, че за нея няма по-важно нещо от това да бъде добра майка за децата си и да използва известността си, за да помогне на нуждаещите се.

 

През 2008 год. Джейми Лий позира топлес за да докаже, че и възрастните могат да бъдат красиви, ако се грижат за телата си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay