Диетични, диетични. Колко да са диетични?

Диетични напитки, но килограми в повече

Диетични, диетични. Колко да са диетични?

Редовната консумация на диетични газирани напитки може да предизвика затлъстяване, научаваме от "Daily express".

Въпреки че съдържат по-малко калории, диетичните напитки не намаляват риска от натрупване на излишно тегло. Изкуствените подсладители всъщност стимулират апетита и предизвикват напълняване - това доказват учените от университета в Тексас, САЩ.

Една от теориите им е, че тялото използва вкуса, за да регулира глада, а подсладителите объркват този механизъм.

Новината доста ни разочарова, тъй като мислехме, че с Light напитките внимаваме за фигурата си, но от друга страна сега ще можем съвсем безотговорно да се наслаждаваме на вкуса на истинските газирани напитки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 12.06.2012|16:41
Няма нищо диетично в диетичната кола :)Малко по-малко калории,но пак се пълнее,оцветители,газировка...
1
Не е посочен 30.06.2011|13:01
Диетични, но все пак са газирани! Последната информация, която прочетох свързана с вредата от газираните напитки доста ме обезпокои. Освен, че разширяват коремната кухина, друга причина, поради която не е препоръчително да се консумират е съдържанието на натриевият бензоат, който нанася значителна вреда на генетичния код. Той е активен компонент на консервантите, използвани в производството на повечето газирани напитки и всъщност не унищожава частите от ДНК, но ги деактивира. Това може да доведе до цироза на черния дроб и дегенеративни заболявания, например поява на болестта на Паркинсон. Натриевият бензоат се използва като консервант не само в газираните напитки, но и в някои колбаси, например в кренвиршите. Опасно е затова е препоръчително да се избягват.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay