Да отслабнем с 5 крачки

Само 5 стъпки ви делят от успеха

Да отслабнем с 5 крачки

Сезонът, от който всички жени ги е страх е само на седмици от тук. Лятото е съвсем близо. Вече е май месец и повечето дами започват да изпадат в лека паника, от факта че скоро ще трябва да се показват по бански.

 

Някои от вас трябва да се отърват от паласките, други от излишните килограми от дупето, трети да стегнат цялата си фигура.

 

За ефикасен и бърз резултат, ви предлагаме 5 съвета, които да ви помогнат да влезнете във форма за лятото. 

 

Поставете си малки, реалистични цели – искате да свалите 5 килограма, но не за една седмица. През първата седмица ще свалите 1, 2, защото така е здравословно и възможно. В третата седмица също ще свалите 2 килограма. В четвъртата седмица вече ще сте набрали скорост и ще се насилите малко повече, но вече ще е по-лесно. Така ще използвате забързания си метаболизъм и свития стомах максимално. 

 

Намерете си съюзници – ако правите диета сами и никой от приятелите или семейството ви не е във вашето положение или поне не е достатъчно строг и съпричастен, за да ви следи, ще ви е много по-трудно. 

 

Водете си дневник – звучи глупаво и ненужно, но пробвате ли поне за един ден, ще се убедите в ефикасността му. Да записваш всяка хапка, която сложиш в устата си и после да прегледаш накрая на деня... може да бъде шокиращо. Да разкриеш колко ненужни калории поглъщащ само от лакомия. 

 

Направете упражненията забавни – седенето във фитнеса може да е много отегчително. Колкото и мотивираща и жива музика да звучи от слушалките, винаги има един момент, в който просто писва. Това лято се запишете на танци, карайте колело или просто играйте волейбол с приятелите си, два пъти седмично. 

 

Наспете те – това за повечето хора значи 8 часа на нощ. А защо е толкова важно? Проучвания сочат, че прекалено малко сън, води до напълняване и задържане на излишни калории. Освен това, учените съветват да намалим престоя пред компютъра и телевизора, защото в повечето случай, той е придружен от похапване на нещо не много полезно.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 11.05.2011|15:19
Убедена съм, че тези съвети биха ни били от полза, в борбата с излишните килограми. Спортът е много важен, когато искаме да отслабнем и с правилен режим на хранене и почивка, можем да сме сигурни, че ще имаме фигурата за която много жени мечтаят. Не трябва да спираме да се храним изобщо, а просто да подбираме храната си, иначе рискуваме да си навлечем доста излишни главоболия.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay