Докосвай, за да си здрава

Докосвай, за да си здрава

Докосвай, за да си здрава

Дали се ръкостискаш, прегръщаш силно или масажираш страстно, всяко едно твое докосване влияе оптимално положително върху твоето енергийно поле. Докосването лекува. То е полезно и задължително за теб, за да си здрава и успешна.

Предлагаме ти няколко ситуации, в които влияеш на своето вътрешно и външно Аз, без дори да си подозирала за това. 

 

Масажи. Всички знаем разтапящото усещане от тези отпускащи движения. За моментите, в които молим половинката или приятелка си за помощ в елиминирането на ужасните болки в областта на гърба. Мускулите ни се отпускат, сърдечната честота се забавя, повишеното кръвно налягане се нормализира и нивата на стрес хормона "кортизол" намаляват. Да не забравяме, че имунната система се засилва и става силен противник в борбата с болестите навън. Толкова много плюсове, и то само от един обикновен масаж. Е, май е време да установиш традиция в живота си, всяка вечер да се награждаваш по този начин. 


Повече прегръдки. Да си в нечий обятия означава за организма ти да се зареди с окситоцин – хормонът, виновник за доверието между партньорите. Той също е известен като лечител на нашето стресирано съзнание. Интересното тук е, че не е от голямо значение в чий прегръдки си попаднала. Този факт е потвърден от експертите в областта на изследванията и с радост можем да ги възнаградим с прегръдка за чудесната новина.

 

Хванати ръка за ръка. Изключително успокояващ акт на привързаност, чието действие над нас е проучено от университета във Вирджиния. Изследването проверило реакциите на 16 омъжени жени, когато им е съобщено за неприятна новина. Тревогата в тях се увеличила силно, но при хващане на ръката на експериментатор, се усетило намаляване. Истински спад на притесненията се случил, когато дамите хванали ръцете на съпрузите си. Така, че ако в момента изживяваш своя прекрасен любовен романс, не забравяй да усещаш ръцете на любимия си по-често. 

 

Гушкай домашния си любимец. Любвеобилното създание, което те чака пред врата заслужава много прегръдки. Не само заради предаността си, но и заради твоето добро здраве. Проучвания показват, че стопаните засилват имунната си система, когато даряват любов на пухкавите създания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay