Консумацията на алкохол изгражда илюзорна реалност

Алкохолът не прощава

Консумацията на алкохол изгражда илюзорна реалност

Ако някой пие, за да забрави, е време всъщност да се опомни малко и да спре. Оказва се, че алкохолът изобщо няма да му помогне в това нелеко начинание. Американски учени от Тексас установиха, че той по-скоро засилва паметта, която пази болезнените спомени, разбрахме от в."Дейли Мейл".

 

Всъщност тук е моментът да разграничим пластовете на "запомняне". Алкохолът наистина пречи на съзнателното запаметяване, например на ученето, и именно това негово влияние води до забравяне. Но от друга страна, спиртните напитки засилват подсъзнателната памет.

 

Честата консумация на етанол предизвиква редица негативни реакции. Когато хората пият, стават склонни към образуване на несъзнателни спомени и навици, свързани с храна, музика и социални ситуации. Това обяснява и опасността от пристрастяване.

 

Алкохолиците всъщност не са зависими към удоволствието или облекчението от изпития алкохол. Те всъщност не могат без средата, поведенческите и психологическите детайли, които се засилват, когато алкохолът предизвика освобождаване на допамин в мозъка.

 

Въпреки че след това ще се чувства още по-потиснат, консумиращият спиртни напитки изпитва необходимост да се завърне "поне за малко' в тази идилия, изградена най-вече от неговото подсъзнание. С други думи, пияният човек е избягал от реалността и изпитва пълно щастие в своя илюзорен свят. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay