Сърцето ви има нужда от специални грижи

Навиците, които ще спасят сърцето ви

Сърцето ви има нужда от специални грижи

Откажете се от пушенето. Този навик засяга цялостното ви здраве и главоломно увеличава вероятността да ви налегнат сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Отгоре на всичко, зъбите ви стават жълтеникаво-кафяви, а кожата ви придобива нездрав вид.

 

Обърнете внимание на талията си. Нейното състояние би могло да ви "предупреди", ако ви застрашава опасност от сърдечно заболяване. Когато напълнеете в тази област, кръвоносните ви съдове биват притискани, което влияе пряко върху кръвоснабдяването на сърцето.

 

Яжте люто от време на време. Пикантните храни са богати на антиоксиданти, които стимулират пълноценното функциониране на сърцето ви. Пригответе си зеленчуково ястие с чили, но не прекалявайте с лютото, защото стомахът ви няма да му се зарадва много.

 

Танцувайте на любимите си звуци. Много проучвания сочат, че движението ускорява пулса и с това поддържа сърцето ви в кондиция. Още повече, колкото повече калории изгаряте, толкова по-малко холестерол ще имате в кръвта си, а той е един от главните виновници за сърдечно-съдовите заболявания.

 

Друг полезен навик, с който трябва да се сдобиете, е консумацията на риба. Този продукт е богат на омега-3 мастни киселини, които ще ви помогнат да се справите с високите нива на холестерол в кръвта.

 

Забравете за асансьора и качвайте стълбите пеша – така ще извършвате физическа активност, без да губите време за това. Опитайте и да паркирате по-далече от офиса, за да се разходите от колата до сградата. Всяко натоварване на сърцето е полезно, защото го поддържа във форма, а това е най-добрият начин да се предпазите от заболявания.

 

Естествено, не спирайте да се смеете, защото мигновено ще се освободите от стреса. И дори да не ви се вярва, чаша червено вино 2-3 пъти в седмицата покачва нивата на добрия холестерол в кръвта и има благоприятно въздействие върху организма ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay