8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Ето някои насоки, които ще ви помогнат да се чувствате комфортно

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Обувките с високи токчета несъмнено са сред фаворитите на jenite, тъй като са способни да придадат увереност и сексапил на всяка дама. Едновременно с това обаче те биха могли да ви причинят един куп главоболия, ако не спазвате някои прости правила.


Днес сме ви приготвили кратък наръчник, който ще ви следва неотлъчно в женствения свят на високите токчета. Същевременно ще ви помогне да преодолеете всички неудобства и неприятни последствия, свързани с носенето на такъв тип обувки.

Не 37, нито 39, а 38!
Жените сме си такива – в пристъп на еуфория сме склонни да си купим обувки, които обаче не отговарят на номера ни. Дори да сте се влюбили много в даден чифт, не допускайте грешката да го взимате, ако не ви става перфектно.

Това всъщност важи за всички модели обувки, но с токчетата определено ще си навлечете повече неприятности от обикновено. Заради специфичната им форма, кракът непрекъснато се плъзга напред. Затова, когато пробвате, обърнете внимание дали пространството зад петата ви не става твърде голямо вследствие на това плъзгане.

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Сантиметрите са важни
Високите токчета са секси. Но ако не можете да ходите с тях, това си е чиста проба бедствие! В никакъв случай не си купувайте обувки, върху които не можете да запазите равновесие още в магазина.

Ако предпочитате ултрависоките токчета, ви съветваме да изберете обувки, които разполагат с малка платформа в частта, която се пада под възглавничките на краката ви. Така ще запазите очарователния ефект от високите токчета, но общият наклон няма да е толкова драматичен и кракът ви няма да е принуден да стои в толкова несвойствена за него поза часове наред.

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Репетиции вкъщи
Когато си купите нови обувки с висок ток, е просто задължително да ги разтъпчете. Това не означава да ги обуете и след няколко минути да решите, че са ви много удобни и няма смисъл от такова упражнение.

Ходете из къщи с тях поне един-два часа или ги разходете до супермаркета. Така ще видите къде са потенциалните заплахи за вашия комфорт. Ако ви предстои да ги обуете на важно събитие, ще имате механизъм за противодействие – ще се оборудвате с лепенки на местата, които се очертават като болезнени; ще имате време и да ги отпуснете със спирт, използвайки този трик за отпускане на неудобни обувки.

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Силиконови възглавнички и техните роднини
Използването на допълнителни продукти за повишаване на комфорта е добра идея. Поставете малки пластири или цели силиконови възглавнички във вътрешната част на обувката, където цялата тежест се стоварва върху няколко квадратни сантиметра от стъпалото ви. Продават се и стикери, които се залепят за подметката, така че да бъдете уверени и стабилни дори и на най-хлъзгавата повърхност.

10 минути на крак, 1 - на стол
Дори в момента да не чувствате умора, е по-добре да сядате от време на време за кратка почивка. Напрежението се натрупва и ако не искате да изпитате неимоверна болка след няколко часа, по-добре прилагайте тази превантивна мярка.

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Токчета, но какви точно?
Един от най-добрите съвети, свързани с обувките на висок ток, е да анализирате най-кошмарните си моменти от миналото, за да изберете перфектния модел за настоящето.

Ако сте стигали до сълзи заради огромни и болезнени мазоли, то е най-добре да се спрете на отворени обувки. Те няма да притискат неумолимо пръстите ви и ще ви осигурят необходимия комфорт, за да изкарате с тях повече от няколко минути.

В случай че сте избрали да носите много високи токчета или по принцип трудно запазвате равновесие, ви съветваме да си вземете боти или обувки с каишка на глезена. Запомнете още нещо: колкото по-дебели са токовете, толкова по-стабилни ще бъдат краката ви, а оттам – вашата походка и стойка.

8 съвета за високите токчета, които трябва да знаете

Дръжте гърба си изправен
Това може да ви изглежда очевидно – разбира се, че човек не трябва да се изгърбва! Много жени обаче се опитват да компенсират дисбаланса, породен от токчетата, като променят своята стойка. В резултат на това обаче възникват неописуеми болки в гърба и кръста.

Друго важно условие е да разпъвате максимално краката си на всяка крачка. Така ще намалите напрежението в мускулите, а и ще се сдобиете с една осезаемо по-елегантна походка.

Йога за секси походка
Редовното разтягане на мускулите ще ви помогне да овладеете по-лесно изкуството да носите високи токчета. Същевременно йогата осигурява елегантност на движенията, което неминуемо ще се отрази и на походката ви с любимите обувки.

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 26.06.2014|16:07
Това пък с различен номер обувки не го разбирам.
5
Не е посочен 24.06.2014|15:17
Не на всички дами им отиват токчета .
4
Не е посочен 23.06.2014|20:02
Добре е да се знаят нещата.
3
Не е посочен 23.06.2014|15:18
Никога не съм си купувала обувки, които не са моя номер.
2
Не е посочен 23.06.2014|13:44
вредно е
1
Не е посочен 23.06.2014|12:00
Сандали на ток за мен са една огромна грешка, след като си купите епрфектния размер,започнете да носите и изведнъж предната каишка ли каквото и да се води се разпъва и се вижда ток, пратформа, подметка и т.н. и пръстите стърчат с близо сантиметър,ужасна гледка! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay