Анджелина Джоли влиза в ролята на професор!

Това не е поредната филмова роля на актрисата

Анджелина Джоли влиза в ролята на професор!

Вече можете да я наричате "професор”, защото Анджелина Джоли бе обявена за гостуващ професор в Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания.

Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори на Центъра за жени, мир и сигурност към училището. Джоли ще преподава на студенти, завършващи магистърска степен.

Актрисата, която е и посланик на добра воля към агенцията за бежанците на ООН, се изказва активно и срещу женското обрязване и използването на сексуално насилие като оръжие на войната. Тя ще се опита да предаде своя опит и своите познания и виждания по глобални теми, засягащи пряко жените.

”Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да се уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН", заяви тя. Магистърската програма, в която ще преподава Джоли, представлява едногодишен курс, включващ модули върху жените, мира, сигурността, въпросите на половете и военизирането, както и човешките права.

Новината предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи, като някои потребители поставят под въпрос доколко е заслужена и дори осмиват академичната титла на Джоли.

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay