Йога, музика и танци в "Христо Ботев"

Забавление без субстанции

Йога, музика и танци в "Христо Ботев"

Петък вечер е идеално време за почивка от натоварената седмица, която най-сетне свърши. А точното място за това е зала "Христо Ботев", където днес ще се проведе концертът "ONE we are!”.


Събитието не е точно концерт, тъй като жанровото разнообразие всъщност ще е доста по-голямо. То е по-скоро съвкупност от танци, пеене, музика, графични изкуства, йога и медитация, интерактивни игри и уъркшоп.

 

Посетителите ще могат да видят някои от най-изявените изпълнители в различните жанрове. Индийски танци ще танцуват Капка Кумар и балет Раджуника. Sleepwalkingz пък ще покажат уменията си в областта на попинг, уолкинг и хип-хопа. Ще звучи джаз, хип-хоп, бийтбокс, както и DJ миксове на DJ Roosee и DJ ARTONE.

 

За любителите на народния фолклор пък на сцената ще излязат Гайдаря с чановете, студентски ансамбъл "Зорница" и ансамбъл "Боговица". Силно разгорещените танци на школа Монтфиз ще разпалят страстите, а след това зрителите ще могат да се отпуснат и да презаредят силите си със занимания по йога и медитация.

 

За дамите има специално организиран уъркшоп "Женската красота в индийската култура". Ще има и рисуване на живо, както и изложба на индийско изкуство – все пак храната за ума е най-краткия път към една по-различна реалност.

 

Концепцията на "One we are” е проста - да събере на едно място и да обедини хора от различни култури и да покаже, че хората по света не са чак толкова различни и че могат да се забавляват без алкохол, цигарен дим и наркотици не по-зле отколкото с гореизброените субстанции.

Освен посланието за разбирателство, толерантност и хармония между културите, което отправя, One We Are може да изпълни и още една мисия. Парите, събрани от символичния вход за партито ще помогнат на 70-те младежа от Възпитателно Училище - Интернат "Ангел Узунов" в град Ракитово чрез програмата YES!+. YES!+ е мощна програма на фондация "Изкуството да живееш” за подсилване на младежта, провеждаща се в редица реномирани университети на Запад и в Индия.

 

Кога? - 3 юни, 19:00ч

Къде? - Зала "Христо Ботев", Студентски град

Колко? 3 лева, и то за кауза

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay