Йога упражнения побеждават депресията

Победете депресията

Йога упражнения побеждават депресията

Депресията е един от най-често срещаните психически здравословни проблеми. Милиони хора по света страдат от някаква форма на депресия. В повечето случаи заболяването е свързано с лични проблеми, отнасящи се до емоциите.

 

Първото нещо, което прави депресираният човек, е да спре да се движи, тъй като развива непоносимост към редовните физически упражнения. Но практикуването на йога, дори за няколко минути дневно, в съчетание с правилно дишане, може да бъде толкова приятно, че изпадналия в депресия скоро да се концентрира върху заниманията си и да се отърси от негативните емоции.

 

Депресията не връхлита, тя се промъква постепенно, например когато дихателните ни навици се сменят вследствие на заседяване, стрес или болест. Специфичните техники за дишане, част от йога упражненията, помагат на мозъка и останалите части от тялото да се снабдят със свеж кислород.

 

Забележителното при депресията е, че тя е едно от малкото заболявания на психична основа, които се лекуват напълно, ако се реагира навреме. Има множество от медикаменти и терапевтични техники, които помагат при борбата с хронично лошото настроение. Все пак за справяне с депресията най-полезни са йога упражненията, така че нашият съвет е : заемете поза "лъв" веднага, след като забележите първи признаци на отрицателни емоции. Така ще прогоните лошото настроение мигновено.

22 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay