Проблемите със съня изчезват мигновено

Това проклето безсъние

Проблемите със съня изчезват мигновено

Ако не се чувствате отпочинали и свежи, когато се събуждате сутрин, то най-вероятно имате проблеми със съня през нощта. Независимо дали трудно се пренасяте в страната на сънищата, спите неспокойно или пък твърде рано се събуждате, без да може да дремнете още малко – трябва да предприемете нещо. Липсата на качествен сън може да има неприятни последствия върху вашия живот. За да се върнете към спокойните нощи и да спите като бебе, опитайте следното:

 

Избягвайте консумацията на храни и напитки непосредствено преди да си легнете. Особено десертите, алкохола и кофеиновите напитки покачват нивото на кръвната захар и пречат на съня. А най-добре е да не сте яли и пили нищо минимум един час преди да си легнете. Така ще ограничите ставанията до тоалетна, а и ще покажете на организма си, че е време за почивка.

 

Не гледайте телевизия, за да заспите. Ако си мислите, че тя ви приспива, се лъжете – дори да гледате ужасно скучно шоу, телевизията стимулира мозъка ви и е нужен поне час този ефект да отмине. Затова махнете телевизора от спалнята, защото там трябва да е вашето специално място за сън. Вместо да гледате телевизия, опитайте да четете книга, или просто да си легнете под топлата завивка. Ще видите, че всъщност много по-лесно се заспива, без да "бръмчи" нещо в стаята.

 

Опитайте да извършвате физически упражнения поне по 30 минути на ден. Умората на тялото със сигурност ще ви помогне да заспите веднага, щом подушите възглавницата. Имайте предвид обаче, че тренировките късно вечер не са препоръчителни, защото на организма са му необходими минимум два часа, за да се отпусне след натоварването.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay