Спящ ангел или недоспал дявол

Ако не ни оставяте да се наспиваме, ще ви вгорчим живота!

Спящ ангел или недоспал дявол

Специалисти доказали, че най-големия кошмар за съпрузите е недоспалата жена. Лошият сън е виновникът  за серия семейни кавги при омъжените двойки. 


Констатацията е на американски учени. Не, че женените мъже не са стигнали до този извод от собствен опит.

Изследователи от университета на Питсбърг установиха, че отношенията в семейството страдат много, ако жената не се е наспала. Сънят на мъжа не им се отразява така. 

Кавгите в семействата са повече, когато жената предишната нощ е спала недостатъчно. Особено ако трудно се е унесла. В новото изследване Уенди Троксел - професор по психиатрия, разглежда връзката между продължителността на съня и "ежедневните съпружески взаимоотношения". Тя работи с 35 брачни двойки, повечето на 30 години и без здравни проблеми.

За изследването са записвани движенията им през нощта. Така е установено за колко време са заспали и колко е продължил сънят им.

Доброволците са записвали в дневник положителните и отрицателните "съпружески взаимоотношения". Резултатите показват, че колкото по-дълго време жените не са можели да заспят, толкова по-вероятно е те и мъжете им да отчетат проблеми във взаимоотношенията на следващия ден.

Сънят на мъжете обаче не се отразява върху отношенията в двойката. Друг извод от изследването е, че проблеми като безсънието се отразяват не само върху лично засегнатите, но и върху околните, които го отнасят.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.10.2011|15:58
Ако периодично някой възпрепятства съня ми, ставам раздразнителна и изнервена, но мисля, че това се среща при всеки човек, не само при жените.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay