Ароматна изненада за Свети Валентин с вино и етерични масла

Ароматна изненада за Свети Валентин с вино и етерични масла

Когато чуете Свети Валентин за какво се сещате първо? За вино? Знаете ли, че можете да подобрите вкуса и мириса на една любимата си напитка като добавите няколко капки етерично масло?

При избора на най-доброто вино винаги изниква въпросът: "Кое да избера?"

Научихме, че има няколко категории и термини, които да ви помогнат. Термини като флорални, цитрусови, плодови, билкови, земни, минерални или още няколко вида в зависимост от сорта грозде, процеса на винопроизводство и условията за съхранение на виното. ... Можете да направите същото с етерични масла и да ги съчетаете.

Нека ви покажем как:

Ризлинг - царят на бялото виното, например би се съчетал добре с плодово етерично масло като мандарина, тангерина, лимон, портокал, грейпфрут или плодова смес като Citrus Blis.

Дървесните аромати във виното предлагат дълбочина и още едно измерение във виненото преживяване. Те изглеждат много различно в белите и червените вина. Te бихa се комбинирали добре с кедър, хвойна, смърч или ела.

По-флоралните вина може да комбинирате с лавандула, роза, здравец, за да допринесат за незабравимото изживяване на Денят на влюбените.

Ароматна изненада за Свети Валентин с вино и етерични масла

Когато говорим за съчетаване на етерични масла и вино, има два начина да се насладите на тази комбинация.

Единият е просто вдишване на избраното етерично масло, като изполвате дифузер в желаната стая, по време на романтична вечера.

Другият - да добавите капка към вашата чаша вино. Чудесното при добавянето на етерични масла към любимата чаша вино, вечер, е, че те не пречат на качествата му, а ги усилват. Насладете се на нещо ново със следващата си чаша вино.

Ето няколко идеи за ароматно вино с етерично масло: Добавете една-две капки етерично масло от Роза в бутилката с бяло вино, за да направите първата ви вечеря още по-запомяняща се.

Добавете една капка кедър или хвойна в чаша червено вино, за релаксиращ край на деня.

Съберете необвързаните си приятелки и полейте Денят на влюбените с ароматна кана Сангрия. Добавете две бутилки червено вино, две чаши ябълков сайдер, изцедете три портокала, прибавете две капки етерично масло от Кардамон и капка етерично масло от Лимон. Нарежете свежи плодове за разкош. Насладете се!

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За полезна информация за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay