‘Музика за надежда’ на Великден гласът на Андреа Бочели изпълни катедралата в Милано

‘Музика за надежда’ на Великден гласът на Андреа Бочели изпълни катедралата в Милано

На католическия Великден забележителният тенор Андреа Бочели преживя най-необикновения концерт в живота си. В празната катедрала "Duomo” в Милано, но пред многобройна виртуална публика от цял свят, която беше на линия в канала му в YouTube, за да съпреживее тази емоция с него, Андреа Бочели обедини света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи.

Уникалният концерт за любов, изцеление и надежда чрез силата на музиката се случи по покана на кмета на град Милано и катедралата.

Бочели споделя: "Ще пазя емоцията от това безпрецедентно и дълбоко преживяване, на този Свят Великден, който извънредната ситуация направи болезнен, но в същото време още по-плодотворен, такъв ден, който ще остане сред най-скъпите ми спомени завинаги. Любовта е дар. Да я създаваш и отглеждаш е основна цел в живота. И отново се чувствам задължен на живота. Моята благодарност е към всички онези, които помогнаха това събитие да се случи, управата на град Милано и катедралата, и към всички останали, които приеха поканата и се обединиха в планетарна прегръдка за кураж, доверие, оптимизъм, сигурност в нашата вяра.”

Акомпаниран единствено от органиста на катедралата "Duomo”, Emanuele Vianelli, Бочели изпълни специално подбрана селекция от произведения за глас и орган. Тенорът завърши концерта като запя Amazing Grace без музикален съпровод пред входа на катедралата – невероятно трогателен момент, в който Милано, неподвижен и блокиран, в миг оживя. 

Броени часове след края на концерта "Music For Hope” вълнуващите изпълнения на Андреа Бочели бяха налични за слушане във всички аудио стрийминг платформи.

Организатори на събитието са град Милано и VenerandaFabbrica del Duomo, а продуценти са Sugar Music и Universal Music Group с щедрата подкрепа на YouTube.

Бочели, заедно с Фондацията, която носи неговото име, е посветен на кампанията в борбата с COVID-19. Andrea Bocelli Foundation (ABF) започна да набира средства за подпомагане на болници и осигуряване на всички необходими иснтрументи и екипировка за предпазване на медицинските екипи.

Всеки, който желае и има възможност, може да дари средства чрез кампанията GoFundMe или като се свърже с Andrea Bocelli Foundation: development@andreabocellifoundation.org

Вижте изпълнението: 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay