10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

В ледените дни да си спомним за едно симпатично филмче

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

Студът отново ни настигна и дойде време да се сетим за един от най-обичаните снежни филми. Още преди три години "Замръзналото кралство" счупи боксофиса с излизането си и се превърна в един от гигантите на Дисни, излъчвани някога на екран. Днес "Let It Go” все още оглася радиото, а ние все още сме разстроени, че говорещият снежен човек не съществува, за да се усмихне на леда, когато всички наоколо му се мръщят.

Затова ви приготвихме няколко интересни факта от кралството, които (може би) не знаете и с които да си припомните многократно наградения от Академията филм.

1.Добродушният елен Свен не е изцяло плод на въображението. За да го нарисуват перфектно, Walt Disney Studios вкарват истински елен в студиото! Аниматорите били толкова изумени да видят, че се почесва със задния крак зад ухото като куче, че решили да включат детайла във филма.

2.Първоначално кралица Елза е трябвало да бъде злодеят, който умишлено обрича Арендел на вечна зима. Дори в един от първите синопсиси на анимацията Елза е описана като "коравосърдечната снежна кралица". Всичко се променя, когато написават песента "Let It Go” – за щастие, идеята зазвучава различно, никак в стил "зло".

 

3.Екипът на Дисни черпи вдъхновение от Арендал – град в южна Норвегия. Крюто организира пътешествие до там, за да види атмосферата и стилът на живот преди да започне проектите по филма. А и не случайно Ханс се представя като "принцът от Южните Острови"...

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

4.50 души работят върху създаването на сцената, в която Елза строи своя леден дворец. За един кадър са необходими повече от 30 часа, докато на принцесата ѝ отнема около 36 секунди във филма, за да го издигне.

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

5.Рапунцел и разбойникът изненадващо се появяват във филма! Те са гости по време на коронацията на Елза, когато най-накрая портите се отварят. За първи път от цяла вечност!

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

6.Режисьорът Крис Бък е работил и по други любими анимации на Дисни – "Малката Русалка", "Покахонтас", "Тарзан". Всички превъртани десетки пъти..

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

7.Елза е единствената Дисни принцеса, която не е тийнейджър. Дженифър Лий споделя, че тя е на 21, докато Анна е на 18 и все още се вписва в отбора на "малките принцеси".

 

8.Филмът се базира на историята за "Снежната кралица" по Ханс Кристиан Андерсен. Това е и оригиналното заглавие на хитовата анимация преди да се смени на "Замръзналото кралство".

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“

9.Имената от анимацията – Ханс, Кристоф, Анна и Свен, са в знак на почит към писателя Ханс Кристиан Андерсен, защото Дисни често се вдъхновяват от вълшебните му истории.

10 размразени факта за „Замръзналото кралство“


10."Замръзналото кралство" е преведено на 41 езика, което го прави един от най-популярните филми на Дисни по цял свят.

Ако ви се иска отново да го изгледате, изчакайте още малко! На 21 декември "Замръзналото кралство" идва на голям екран в зала 1 на НДК под съпровода на симфоничен оркестър и хор, изпълняващ песните и озвучаващ на живо през цялото време. Повече за събитието тук.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

18 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay