Велики мисли за милосърдието и добротата от принцеса Даяна

Какви послания остави лейди Даяна у следващите поколения?

Велики мисли за милосърдието и добротата от принцеса Даяна

Принцесата на Уелс е една от най-видните фигури на британското кралско семейство. Въпреки че намира смъртта си изключително млада - само на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа, постиженията ѝ приживе ще останат завинаги във времето.

Приживе тя се занимава активно с благотворителна дейност и през 2005 година получава Международната награда "Леонардо да Винчи”, която се присъжда за заслуги в изкуството, медицината и спорта.

Принцеса Даяна оставя не е едно послание на жените по света. Със своята лична борба да направи от света едно по-добро място за живот, тя допринася за разпространяването на милосърдието и помощта за ближния и превръщането им в общочовешки ценности.

Днес ще ви представим едни от най-вдъхновяващите цитати на Даяна Спенсър, които са изпълнени с положителен заряд и воля за успех.

1. "Прави само това, което ти казва сърцето.”

2. "Наричайте ме Даяна, а не принцеса Даяна.”

3. "Прегръдката може да направи страшно много добрини. Особено за децата.”

4. "Направете произволно милосърдно дело, без да очаквате нещо в замяна. Ще бъдете на сигурно място с увереността, че един ден някой може да направи същото за вас.”

5. "Живея заради синовете си. Без тях бих била загубена.”

6. "Мисля, че най-страшната болест, от която светът страда в днешно време, е болестта на хората, които не се чувстват обичани. Аз знам, че мога да даря любов за един, за половин час, за ден или за месец, но все пак мога да я дам. Много съм щастлива, че съм способна да правя това.”

7. "Да помагам на хора в нужда е една добра и съществена част от моя живот - нещо като съдба.”

8. "Бих искала да бъда кралица в сърцата на хората, но не виждам себе си като кралица на тази страна.” (по време на интервю за BBC, 1995 година)

9. "Не се ръководя от книга с правила. Слушам сърцето, а не разума си.”

10. "Не искам скъпи подаръци; не желая да бъде купувана. Имам всичко, което искам. Просто искам някого, който да бъде до мен, да ме накара да се чувствам в безопасност и на сигурно място.”

Велики мисли за милосърдието и добротата от принцеса Даяна

11. "Нищо не ми носи по-голямо щастие от това да се опитвам да помогна на най-уязвимите хора в обществото. Това е цел и съществена част от моя живот. Всеки, който е в беда, може да разчита на мен. Ще дотичам при него, където и да се намира.”

12. "Какво ли чувства едно малко момче, когато прочете, че татко никога не е обичал мама?”

13. "Най-големият проблем на света днес е нетолерантността. Вече всеки е толкова нетолерантен към другия…”

14. "Хората мислят, че в края на деня мъжът е единствения възможен отговор. Всъщност, пълноценната работа е по-добрият отговор за мен.”

15. "Аз обичам да бъда свободен дух. Някои не харесват това, но това всъщност съм аз.”

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay