Всичко, което не знаете за популярната сцена с танца на Уензди Адамс

Всичко, което не знаете за популярната сцена с танца на Уензди Адамс

Дори и все още да не сте гледали сериала "Wednesday", вероятно сте добре запонати с една конкретна сцена от него. Истината е, че продукцията подлуди света повече отколкото някой изобщо е очаквал. Още през първата седмица от излъчването сериалът счупи рекорда за най-гледан сериал на Netflix.

Но още в началото, продукцията излезе извън границите на платформата и се пренесе в социалните мрежи. Вероятно популярната сцена с танца на главната героиня живее напълно безплатно във вашия For you page в TikTok. Тя показва как Уензди Адамс танцува на фона на песента "The Goo Goo Muck” от The Cramps. Емблематичният момент от епизод 4 стана толкова вирусен, че дори получи възгласи от не кой да е друг, а от самата Lady Gaga.

 

И макар да сте я видели стотици пъти, вероятно има още много неща, които не знаете за сцената:

Джена Ортега сама измисля хореографията на танца

В промоционален видеоклип, споделен от Netflix миналата седмица, Джена разкрива, че сама е измислила хореографията и споре нея ясно си личало, че е не порфесионален танцьор. Нейните колеги от сериала Ема Майърс и Хънтър Духан незабавно опровергаха твърдението ѝ споделиха, ч могат да гледат целия сериал дори само, заради сцеаната с танца.

Вдъхновението

В туит в публичния си профил в Twitter, Джена изрази благодарност към онези, от които тя получава вдъхновение за танца.

"Благодаря на Siouxsie Sioux, Rich Man's Frug на Боб Фос, Лиза Лоринг, Лене Лович, Денис Лавант и архивни кадри на гот хора, танцуващи в клубове през 80-те. Помогна ми с това.", написа тя.

Самата Лиза е най-известна с това, че е изиграла ролята на Уензди на 6-годишна възраст в ситкома от 1964–1966 г. "Семейство Адамс".

Но какво общо има Lady Gaga?

Сигурно ви е направило впечатление, че песента, на която главната героиня танцува в сериала се различава от тази, използвана за фон в социалните мрежи. Музиката, която стана вирусна в TikTok всъщност е песен на Lady Gaga на име "Bloody Mary" от албума ѝ "Born this way". Просто е ремисксирана и забързана и затова се различва от оригинала.

Самата певица похвали актрисата в Twitter и я покани в House of Gaga, заедно с нейния верен приятел ръчичката.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay