Във Великобритания предпочитат Facebook пред порно

Facebook преди порното

Във Великобритания предпочитат Facebook пред порно

Вече е сигурно. Facebook омагьосва хората и по някакъв странен начин ги кара да се връщат там. Друго обяснение за факта, че във Великобритания социалната мрежа е пъти по-предпочитана пред порно сайтове, няма.

Компанията, която е провела проучването потвърждава, че през януари месец посещенията на сайтове на социални мрежи са генерирали близо 12,46% от целия онлайн трафик. Това са 2,4 милиарда посещения, което значи че всеки осми човек на Острова е посетил Facebook или друг сайт на социална мрежа.

Други сайтове за забавление - порно сайтовете, имат само 12,18% дял от целия трафик. Срамота.

За първи път социалните мрежи имат повече посещения, отколкото останалите сайтове за забавления.

"Въпреки че социалните мрежи се конкурират помежду си, има много потребители, които имат акаунт в повече от един от тези сайтове", казва Робин Гоат, директор на проучванията в Experian Hitwise.

"Един от всеки осем души, които излизат от една социална мрежа, веднага влизат в друга", допълва той.

"Facebook например е основен източник на трафик за по-малките социални мрежи, а почти една пета от хората, които излизат от Twitter, посещават друга социална мрежа веднага след това."

Новината, че социалните мрежи са най-предпочитаното забавление в интернет, дойде след като от Facebook обявиха, че повече от 30 милиона британци са се регистрирали в социалната мрежа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay