Социалната мрежа и депресията при младите хора

Социалната мрежа и депресията

Социалната мрежа и депресията при младите хора

Група влиятелни лекари от САЩ предупредиха, че има голям риск от появата на така наречена "Facebook депресия" - състояние, което може да засегне тийнейджъри, които прекаляват със седенето в социалната мрежа.

 

Изследователи не могат да се разберат дали това е продължение на депресия от възрастта и други обстоятелства или си е конкретно състояние в следствие употребата на Facebook.

 

Има уникални аспекти на социалната мрежа, които могат да направят социалния пейзаж за млади хора много труден, особено за такива, които вече се борят с проблем със самочувствието.

 

С постоянното "сприятеляване", подновяването на статусите и снимките на щастливо изглеждащи хора, които се забавляват много, Facebook може да накара някои деца да останат с усещането, че са изостанали и не могат да се мерят с връстниците си.

 

Това може да е по-тежко за децата, отколкото да седят сами по време на обяд в училище, например.

 

Лекари твърдят, че Facebook дава много изопачена представа за реално случващото се, защото онлайн - няма как да видим израженията на лицата или да прочетем езика на тялото, за да си създадем по-ясна картинка за нещата.

 

Докторите трябва да окуражават родителите да говорят с децата относно седенето онлайн и депресията, свързана с Facebook и други рискове, които употребата на интернет носи.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay