Група Rewind и музиката, която те кара да се чувстваш добре

Едно ексклузивно интервю на Peika.bg

Група Rewind и музиката, която те кара да се чувстваш добре

Влади (Сленг, екс-Сафо) и Миша (Силует) са лицата и гласовете на музикалния проект Rewind, в който освен тях редовно взимат участие и Марти и Юрий от П.И.Ф. Заедно от само 3 години, те вече са участвали на фестивалите "Spirit of Burgas" и "July Morning" Бургас, а миналата година правят турне в 21 града.

Изпълняват музика, която те кара да се чувстваш добре - от лежерен рок, през кавъри на световни хитове, които ще ви накарат да заобичате наново, до авторски парчета със закачливи текстове. В момента работят по първия си албум, заплануван за следващата година, първи сингъл от който е "Цветната пейка".

Пускате си песните им и се отправяте на музикално пътешествие. Ние особено много си харесваме "Цветната пейка", която звучи като лято, пясък, китари и залез с питие.

Каква е вашата история?
Владо: Запознахме се в един клуб, в който и двамата свирехме. Имаше ток от пръв поглед. Малко след като станахме семейство, когато Миша беше вече бременна, отидохме с приятели в Южна Турция и там се роди идеята за Rewind. Миша: Нашата история започна доста бурно преди известен брой години, премина през различни житейски шамари и усмивки и в един момент придоби логичен развой, надявам се.

Как решихте, че трябва да работите заедно?
Миша: Беше естествено нещо такова да се случи в даден момент. Винаги сме искали мнението на другия за нещата, които правим с групите си, търсели сме съвети и сме си сътрудничели. Първата песен, която записахме заедно, беше специално за сватбата ни, включихме я в една компилация, която беше подарък за приятелите ни.

Как се роди песента за цветната пейка?
Владо: Песента "Цветната пейка" се роди месец преди Ива от Peika.bg да ни се обади с предложение да направим нещо заедно. В текста липсваше само една дума. След разговора ни знаех, че думата е "пейка" – обобщаваше целия смисъл.

Миша: Не знам точно кога на Владо му дойде това парче, но след като ми го изсвири, бях абсолютно убедена, че Янко Бръснаря трябва да участва. Още повече, че с него живеем през една къща, а идеята на парчето е точно за приятелството, любовта, за липсата на предразсъдъци.

Група Rewind и музиката, която те кара да се чувстваш добре

Ако тръгнете да обикаляте света - каква е музиката, която ще вземете със себе си?
Миша: Мисля,че няма да взема повече от 10 албума и така ще мога да взимам музика от всяко място, на което спрем. Освен това нашата музика си я носим винаги с нас.
Владо: Натам – нашата. Наобратно – каквото успеем.

Къде е пейката с най-хубавата гледка на света?
Миша: Свят широк, пейки с гледки - колкото щеш. Но определено една от най-любимите ми гледки на света е тази на залеза към морето, като го погледнеш от цветните пейки в Поморие.
Владо: Има толкова много уникални гледки... Все повече се улавям, че пейката на брега в Поморие, освен, че ти дарява прекрасни залези, и то на Черно море, ти помага и да мечтаеш за бъдещи пътешествия.

Какво още сподели група Rewind за пътуването, музиката и цветната пейка, можете да научите в Peika.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay