Захарният стол е приказка и изкушение

Поседнете, похапнете

Животът е хубав. Но как би изглеждал той без сладките неща? Ако забравите изцяло за лакомствата, които оправят и най-лошото настроение, животът ви може да придобие неприятен вкус.

 

Спомнете си как тримата братя изядоха пътя, а после и каручката, която беше от бисквити. Джани Родари преди много години ни разказа за "Шоколаденият път", който очевидно е нещо като прародител на захарния стол. А с него ще ви запознаем ние.

 

Това е първият стол направен изцяло от чиста захар. И да, може да хапвате от него – именно заради това създателят му твърди, че всъщност потребителят е дизайнер на продукта и ще го оформя по свой вкус. Буквално.

 

Питър Бренер е немски дизайнер, прекарал първите пет години от живота си в Амстердам. Работил е в Англия, Бразилия и Италия, но в момента живее и твори в Германия. Според него захарта, използвана за направата на стола, е приблизително същото количество, което средно човек консумира за целия си живот. Тоест покупката е една инвестиция в перспектива – винаги ще си имате лакомство под...ръка.

 

Каквото и да си говорим, захарният стол изглежда страхотно, свежо и концепцията му е отлична. Модернистично попълнение в списъка с иновативни идеи от новото хилядолетие. Цената му е известна само на потенциалните клиенти, а бройките от интериорното лакомство са ограничени.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.04.2011|10:18
Много интересен стол. Купуваш си го само веднъж и си решаваш проблема със сладкото за цял живот :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay