Излиза нов завладяващ роман за Мерилин Монро по повод 60-годишнината от смъртта ѝ

Излиза нов завладяващ роман за Мерилин Монро по повод 60-годишнината от смъртта ѝ

През нощта на 4 срещу 5 август 1962 година света напусна Мерилин Монро. Само на 36 години, на върха на шеметна кариера. Желаеха я милиони мъже, завиждаха ѝ милиони жени, подражаваха ѝ милиони момичета, ала самата тя не постигна щастието в живота. И отнесе със себе си своята тайна – убийство или самоубийство? Вече 60 години на този въпрос няма отговор, но неустоимата усмивка на Мерилин, отнесеният в неизвестното поглед, полюшващата се походка остават нейна "запазена марка" до  днес и ѝ отреждат първото място сред секс символите на планетата.

Излиза нов завладяващ роман за Мерилин Монро по повод 60-годишнината от смъртта ѝ

Но дали Мерилин Монро е само едно чувствено присъствие, дали се е стремила само да покорява с външността си? Или е търсила пътя към голямото актьорско майсторство? Как едно изоставено дете, подхвърляно между приемни родители и сиропиталища, е стигнало до върха на Холивуд и до световната слава? По повод 60-годишнината от последния ѝ ден я срещаме пълнокръвна и непринудена, все още наречена Норма Джийн Мортънсън, между кориците на нов роман в популярната Колекция "Музи" на издателство "Емас" – "Мерилин и звездите на Холивуд".

Авторките на романа – двете сестри близначки Надя и Клаудия Байнерт, се потопяват в писма, свидетелства и документи от раждането на Мерилин Монро до днес, за да разкрият душата и малко известния път на едно крехко и ранимо момиче до звездите. Път, трасиран от оригинален талант и впечатляваща красота, но изминат благодарение на огромен труд, постоянство, отдаденост и упоритост.

За книгата:

Годината е 1934-та. Едно осемгодишно момиченце стои на булевард "Холивуд" и съзерцава внушителния Китайски театър на Грауман, прочут киносалон в Лос Анджелис. Стиснало ръката на поредната си "майка", то не може да повярва на щастието си – защото му предстои да види за пръв път кино, но най-вече защото жената до него обещава да е с него завинаги. Изоставено от родната си майка, познало сиропиталищата, отхвърлено от приемните си родители под предлог, че е "трудно за отглеждане", момиченцето има само една мечта – дом и топлина. Новата му майка, красивата като киноактриса монтажистка от Холивуд Грейс, не спира да му рисува прекрасно бъдеще като звезда, но детето се вълнува само от нейната близост.

Излиза нов завладяващ роман за Мерилин Монро по повод 60-годишнината от смъртта ѝ
     
На 16 години Норма Джийн трябва да се омъжи. Това е единственият ѝ изход, ако не иска да отиде в сиропиталище за следващите няколко години, защото "майка" ѝ Грейс трябва да последва мъжа си в друг щат. 

Съпругът на Норма, 21-годишният работник Джим, се оказва добър и любящ човек, който ѝ предлага живота на класическа американска съпруга, издържана от своя мъж. На сватбата Норма получава подарък – Наръчник на перфектната съпруга, който нарежда до подареното ѝ от Грейс ръководство за актьори на великия Станиславски. Младата жена полага огромни усилия да спазва предписанията на Наръчника, но с времето посяга все по-често към подаръка на Грейс. Докато един ден не я забелязва фотограф и мечтата да стане актриса не се връща с взлом в ума ѝ. Мечта, която влиза в конфликт с разбиранията на Джим...

Норма Джийн е просто едно захвърлено от майка си и от обществото момиче, което не може и да подозира какво му готви съдбата – да стане Мерилин Монро!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay