Камчия е втора Шипка за България, каза големият руски народен артист Николай Бурляев

Тази година актьорът навършва 70 години

Камчия е втора Шипка за България, каза големият руски народен артист Николай Бурляев

На шести юли (сряда), 2016 г. се проведе творческа среща с големия руски кино- и театрален артист и режисьор Николай Бурляев и руската актриса Нина Усатова в Руския културно-информационен център в София. Срещата е в рамките на славянския кинофорум "Златен витяз", който се провежда от 14 юни до 12 юли в Камчия. Представят се невероятни филми, затова и артистът се изрази така за нашия черноморски град.

Тази година, и Бурляев, и фестивалът, на който той е генерален директор от 1992 г., имат юбилей. Фестивалът става на 25 години, а актьорът на 70 г. В този ред на мисли, той каза, че всеки човек през жизнения си път подготвя душата си за Вечността. За него "Златен Витяз" е неговото богатство, както и всички други филми, в които е играл и които е режисирал. Той сподели, че е доволен от това, което е постигнал през живота си.

 

На въпрос от публиката за руското и американското кино, Бурляев каза, че америкнаците крадат всичко от руснаците. Според него американското кино е изпълнено с екшън и много ефекти, но му липсва духовността.

По време на срещата беше открит и руски киноклуб в България, като първите прожекции се очаква да бъдат излъчени през септември.

След края на срещата бе излъчен филмът "Лермонтов", режисиран от Бурляев.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay