Между живота и смъртта със Себастиан Е.

Младият гений учи почитателите си да ценят момента в настоящето

Представяме ви Себастиан Еразурис. 31-годишен творец, който е роден в Сантяго, отгледан в Лондон, а днес живее в Ню Йорк. Той се занимава с изкуство и с мода още от съвсем малък, но става популярен едва през последните години.

Това, което го прави известен са неговите творби, в които главен акцент е опозицията между живота и смъртта. Чрез нея той сякаш напомня на хората, че са смъртни същества, но това не пречи да се забавляват и да се докосват до изкуството.  

Другото, на което набляга Себастиан, е призивът към останалите да живеят в настоящето. Като им показва какво ги очаква, той се надява, че хората ще се стреснат и ще започнат да мислят повече за себе си. Те ще се вглеждат по-често и в собствените си животи. Това може да се види във всяка една неговата творба. Стига да имате малко въображение.

Един пример за произведение на Себастиан е ковчегът лодка по-долу. Идеята му е чрез подобно нещо да се даде възможност на починалия да се сбогува с този свят и чак след това да отплава към отсрещния бряг. 

Между живота и смъртта със Себастиан Е.

Когато го питат откъде черпи всичките тези идеи, Себастиян казва: 

"Нямам никаква идея. Точно това е - нямам представа какво ще стане и как ще бъде прието... Единственото, към което съм се съсредоточил, е да накарам хората да погледнат на обикновените неща по по-различен начин”.

Като тази лавица за книги например. Важно е да се отбележи, че дървото е истинско. Себастиан го е намерил паднало на земята след буря. И то, като всички останали негови творения, символизира смъртта. Този път обаче той показва, че от нея може да излезе и нещо хубаво. И тя си има "приложение" в този свят.

Между живота и смъртта със Себастиан Е.

Идеята на този часовник е "Хванете времето в ръцете си!”. Точно за това говори и самият Сабастиан. Всяка една негова творба е насочена към личния избор. Човек е длъжен да живее в настоящето, за да гради бъдещето. Всяко една друго отклонение от този път, според самия творец, е губене на време.

Между живота и смъртта със Себастиан Е.

Себастиан Еразурис е познат по цял свят. Негови изложби са правени къде ли не - Токио, Ню Йорк, Париж, Барселона, а творбите му украсят домовете на изтъкнати колекционери. Не знаем кога или дали изобщо ще го видим в България, затова ви предлагаме да разгледате някои от творбите му в нашата галерия. 

Ако тази статия ви е харесала и искате да научавате и за други интересни творци, присъединете се към към Jenite.bg във фейсбук!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 25.01.2013|21:14
7
Не е посочен 25.01.2013|16:37
Лавицата за книги е ненормално яка
6
Не е посочен 25.01.2013|16:11
латиноамериканците винаги са много чувствителни хора
5
Не е посочен 25.01.2013|15:21
това е най-трудно, но важно - да цениш настоящето, защото бъдещето е неясно, а миналото си е минало
4
Не е посочен 25.01.2013|14:48
За да го разбереш това изкуство доста добре трябва да вникнеш в същността му а и в него има много истини.
3
Не е посочен 25.01.2013|12:01
Много му е зловещо изкуството май, но си има хора за всичко, идеята да напомни, че сме смъртни, особено на богатите, не е лоша.
2
Не е посочен 25.01.2013|10:45
Не ми допадат неговите идеи колкото и въображение да влагам.
1
Не е посочен 25.01.2013|10:36
Леле, това не ми е по-вкуса. Още ми е далеч да бъда на границата между живота и смъртта :))) Това с ковчега-лодка иначе си е много оригинално като идея.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay