Пазаруването не е това, което беше

Пазарувайте колективно

Наскоро се появи нова тенденция в онлайн шопинга – колективното пазаруване. Едва ли не всяка седмица излизат нови и нови сайтове, които предлагат на значително по-ниска цена определени стоки и услуги. Условието е "сделката" да бъде сключена от определен брой потребители, за да стане активна.

 

Обикновено отстъпките са до 90% от реалната стойност на продукта, а плащането става предварително – през Интернет. Веднъж внесъл определената сума, потребителят получава ваучер, удостоверяващ транзакцията. Той се разпечатва и се използва в конкретното място, осигурило офертата – салон за красота, ресторант и дори туристическа агенция.

 

Интересно е, че повечето оферти са предназначени за нежния пол. Както наскоро ви разказахме, жените са повелителки на уеб пространството и са по-склонни да отделят от времето си в името на няколко спестени лева от процедури за разкрасяване. За един мъж това е истинско прахосничество, а самата идея за нуждата от всички тези услуги му е непонятна. Повечето жени обаче се чувстват чудесно, когато дадат по-малко пари за нещо, което биха купили така или иначе. И което най-вероятно изобщо не им трябва...

 

Пазаруването никога няма да същото, след появата на подобни предложения, които вече наводниха българското онлайн пространство. Първият подобен проект става реалност през юли 2010г., но неговите последователи са вече повече от 20. Всеки сайт предлага различна оферта, а за истинските шопинг маниаци удоволствието от постоянното сравняване на цени и услуги, както и "издебването" на най-печелившите сделки, е гарантирано.

 

Остава въпросът дали тази тенденция няма да измести традиционното обикаляне по магазините, което има своеобразен ефект на терапия за хора в депресия. Все пак е доказано, че удовлетворението от направена покупка може да накара един човек да се чувства истински щастлив – независимо дали прекара два часа в разходка по търговската улица или половин работен ден в търсене на най-добрата оферта за неговия град.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay