Подарък на четири лапи

Символите, които носят четириногите ни приятели

Подарък на четири лапи

Утре посрещаме новата година, а това е своеобразен повод и за едно чудесно парти, и за поредна размяна на подаръци. Ние сме дами и по правило обожаваме последното, без значение дали сами ги правим или пък ги получаваме.

Напоследък често си говорим за символика, затова решихме да потърсим какво послание носят различните животни. Не, не ви караме да подарявате тигър или дракон на приятелите си. Сувенир или дори плюшена играчка е напълно достоен заместител.

Оказва се, че според фън шуй, повечето четириноги (и не само) носят определени значения. Ако сте решили да зарадвате близките си с подобен подарък, запознайте се със скрития замисъл, който той ще носи.

Драконът е символ на мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Той ще пази дома на притежателя си и ще гони недоброжелателите. Много е важно да не се поставя на високо място, защото ще започне да доминира над волята на собственика си.

Тигърът защитава личния живот и бизнеса, освен това умерено контролира стопанина си. Ако му липсва хладнокръвие, фигурката на хищното животно ще му бъде от изключителна полза.

Маймуната притежава остър и изобретателен ум, затова е чудесен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки, толкова повече късмет за собственика им.

Котката е късметлийско животно. Тя е символ е на магическите сили на природата и на вечността, заради една от любимите си пози - да се свива на кълбо. Писаната олицетворява независимостта, приема се и за символ на успеха.

Жабата пък е символ на голям късмет с пари. Ако под нея се постави монета, то талисманът ще "работи" още по-успешно.

Орелът притежава титлата за най-добър талисман, носещ слава. Подходящ е за амбициозни хора, поставящи високи цели пред себе си и кариерата си. Орелът е символ на властта, господството, но и великодушието. Отличен подарък за военни, свещенослужители, чиновници, преподаватели или учени.

Калинката, подобно на котето, също носи късмет. Народът я свързва с Дева Мария, застъпница и просителка. Многоточковото насекомо е талисман за скорошен брак за хората, копнеещи да създадат семейство.

Кучето символизира храброст, мъжество, справедливост и вярна дружба. Безкористно защитава дома на стопанина си. Две кученца пък олицетворяват хармонията на Ин и Ян. Най-добрият приятел на човека се грижи и за защитата на семейството и стабилността на семейните отношения.

Делфинът е загадъчен и жизнерадостен приятел на човека. Той е символ на спасение, промяна и любов. Умният бозайник е приятел на боговете, освен това помага на собственика си да бъде предпазлив и внимателен.

Костенурката символизира дълголетие, успех, здраве, търпение и мъдрост. Тя е сигурна защита от раздори и огън. Според фън шуй, мястото на костенурката е в северната част на дома. Тя е чудесен семеен подарък, а за възрастни хора – талисман, който поддържа здравето им. Дълголетницата обаче е и традиционен талисман на кариерата. Има способността да носи пари и подкрепата на подходящи хора. Колкото повече костенурки в един дом, толкова повече късмет в него.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay