Пътешественик изследва мистичните кътчета на Родопите

Пътеписът „Мистичните Родопи“ от Иво Георгиев съдържа 21 истории и 150 цветни фотографии.

Пътешественик изследва мистичните кътчета на Родопите

Редица туристи, пътешественици, фотографи и откриватели попадат под омайващото влияние на Родопите – родната планина, коятосякаш никога не може да бъде напълно опозната.

По нейните неутъпкани пътеки повежда и "Мистичните Родопи" от пътешественика Иво Георгиев – богато илюстриран с цветни фотографии пътепис, който "разголва" душата на това божествено кътче.

Пътешественик изследва мистичните кътчета на Родопите

От Шан кая през неразгаданите скали край Дъждовница, до тайнствения саркофаг край Душка – в тази книга няма да откриете само напътствия как да достигнете едно или друго място, но и най-съкровените ѝ извивки и усойни долини.

Пътуването на Иво Георгиев е бавно, понякога дори летаргично, наситено с картини, истински хора, върхове, спомени и мечти. Неговата красота се крие не в изреждането на факти, които могат да бъдат открити във всеки един пътеводител, а в преживяването на всяка гледка,  по детски възторженотоклатушканепомостанадумите, с коитоавторът разказва за своите приключения.

Със своите 150 цветни фотографии изданието успява да улови пайзажи, заклинания, свещенодействия, езически ритуали, останали идо днес.

"Мистичните Родопи"е книга-родопис. Пътешествие, което пресъздава магията на планината, подслонила вярвания и култури, които са се наслагвали, диплели, преплитали една в друга.  

Иво Георгиев е автор на две стихосбирки и на албума с авторски песни – "ГрАДЪТ на сНЕЖНИЯчоВЕК”, с който става лауреат на националната среща "Поетични струни” в Харманли.

Автор е и на сборниците с разкази "Исус ми прати SMS" и "Дневникът на кралския гъделичкар”, както и романа  "Уроборос”.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay