Свещи и клонки с късмети

Декорацията на дома е важна част от празника

Остават точно два уикенда до Коледа, така че е време да запретваме ръкави и да се залавяме с първата стъпка към празничното настроение - декорацията. И тъй като вече ви дадохме няколко идеи как да украсите офиса си, сега ще се спрем и на самото място, на което ще прекарате тези приятни почивни дни.

Домът ви търпи трансформации всякакви, ала все пак те трябва да са съобразени с общия му дизайн. За минималистичните жилища сме избрали украса, която разчита на белия цвят и декоративните елементи, напомнящи на току-що паднал сняг.

Семплият и елегантен празничен декор е вдъхновен от вечнозелените растения, типични за сезона, и грубите материи като лен и зебло.

Поставете любимите си ароматни свещи в стъклени чаши със столчета. Така светлината им приятно ще мъждука из цялата стая в студените зимни вечери. Може да украсите самите чаши с вечнозелени клонки и парче плат. Така ще създадете истински сувенир, подходящ за поставяне във всички помещения от дома ви. За цвят и настроение, може около своеобразните фенери да поръсите венчелистчета - ако не истински, то поне от хартия.

Ако живеете в къща и имате камина, може на плота над нея да наредите различни предмети, които да създават празнично настроение. Декоративни снежинки и бели клонки, шишарки, събрани в близкия парк, огромни червени чорапи с бял кант за лакомства, както и празничен надпис - разнообразието е огромно. Откъснете две-три клонки от двора и ги поставете в предварително опакован в лен буркан, със завързана панделка отгоре. 

Оригинална идея е да не пренебрегвате обзавеждането в цялата тази празнична еуфория. Украсете столовете с празничен мотив, или дори с ангелски крилца - невинното бяло идеално ще допълни интериорната украса. 

И последна идея - поставете малко декоративно дръвче в ъгъла на помещението и закачете на клонките му новогодишни късметчета. Така всеки, който мине покрай късметлийското дръвче, ще има прекрасен повод за усмивка.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay