Творческа работилница: Артистични книгоразделители

Ето как да направите четенето още по-забавно!

Творческа работилница: Артистични книгоразделители

Здравейте!

Вече е септемрви, а това означава, че някои от нас подготвят децата за училище, а други се стягат за университета. Родителите обикновено се чудят как да мотивират децата си да учат, а студентите - как да организират времето си, за да могат и да си починат.

Верен помощник в тези начинания са книгоразделителите. Днес ще ви покажем няколко варианта как да си направите такъв сами.

Първият е вдъхновен от обикновените рекламни разделители, които ни дават заедно с книгите, които купуваме от книжарниците. Знаем колко са скучни те в повечето случаи, а ние търсим разнообразие, нали?

Този вариант може да бъде изработен по няколко начина - на Word или PhotoShop. Трябва да си начертаете правоъгълници и в тях с готин шрифт да напишете мотивиращ цитат за четенето или нещо свъразно с любима книга/филм по книга. Ако не ви се занимава или пък нямате принтер, а ви се отдава рисуването и можете да си направите сами сладурския шрифт - чудесно! Хващайте моливчето, линийката и ножичката и се захващайте за работа.

При втория вариант трябва да добавите и малко лепило. За да направите основата, трябва да начертаете три квадратчета, залепени едно за друго, като е необходимо те да имат общо връхче. След това изрязвате половината от квадратчето, за да се получи показаното на снимката:

Творческа работилница: Артистични книгоразделители

Остава само да прегънете и да залепите както е показано на снимката по-долу. Този книгоразделител може да бъде изработен както от картон, така и от обикновена хартия. За да получите още по-ефектен резултат, можете да залепите допълнително триъгълниче, на което сте принтирали, написали или нарисували нещо.

Творческа работилница: Артистични книгоразделители

Докато се чудехме какви разделители да ви покажем, ни хрумна да пробваме да нарисуваме една сова, която впоследствие любопитно да наднича от страниците. Ако не ви се отдава рисуването - в интернет има достатъчно картинки, които да принтирате и да използвате.

Творческа работилница: Артистични книгоразделители

Последният вариант е едно супер лесно сърчице, което може да видите в това клипче

Е, това беше за днес, надяваме се да сме ви вдъхновили!

За да следите останалите материали от рубриката "Творческа работилница", станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay