Театрално приложение за iPhone

Бродуей е по-близо с iPhone

Театрално приложение за iPhone

Broadway League, търговската асоциация на Бродуей, представи приложение за iPhone, iPad и iPod Touch, съобщава Ройтерс. Неговото име е ILoveNYTheater и се появява само дни преди церемонията по връчването на наградите "Тони", която е на 12 юни.


Кръстено като сайта на лигата, приложението позволява на любителите на театъра да купуват билети онлайн, дава информация за начален и краен час на постановките, както и точни адреса на театрите, най-близки хотели, предложения за вечеря и връзки със социалните мрежи.


"Става все по-лесно за хората, които обичат театъра, да изберат по-хубави места на добри цени.", казва Шарлът Сейнт Мартин, изпълнителен директор на Broadway League.

 

Приложението е безплатно, а информацията за билетите се взима директно и е синхронизирана с официалните сайтове на театрите. Цената им си остава същата, както при обикновено онлайн пазаруване. Към услугите са включени още новини, карта и пълна програма за предстоящата седмица.

 

Засега няма версия за Android, но от компанията уверяват, че планират създаването ѝ в най-скоро време. Подобни театрални приложения няма много, а популяризирането на сценичните изкуства става все по-лесно чрез смартфоните и глобалната мрежа. Изследване посочва, че през театрален сезон 2009/2010 малко повече от 1/3 от зрителите са купили билетите си през интернет.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 09.06.2011|09:17
Чудесна новина за почитателите на iPhone и театралното изкуство, но не и за тези в България. Надали ще можем да си купим билет по Интернет за нашите постановки, тъй като в някои театри можеш да си купиш билет единствено от касата му. Интересно е приложението, само че ние ще трябва да почакаме, за да можем да се възползваме от него.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay