Църква с формата на женска обувка е архитектурното чудо на Тайван!

Този проект е просто изумителен

Църква с формата на женска обувка е архитектурното чудо на Тайван!

В религиозно отношение над 93% от населението на Тайван изповядва комбинация от будизъм, конфуцианство и даоизъм. По-малко от 5% от хората в страната са християни, а 2.5% изповядват друга религия, например ислям. Изглежда обаче в островната държава в Тихия океан мъжете са по-честите посетители в църквата.

Именно затова в градчето Будай измислят странно, но може би ефективно решение на проблема с малкия брой жени, които редовно ходят на църква. Там се намира вероятно единствената църква в света с формата на… дамска обувка!

Уникалната сграда е построена изцяло от синьо стъкло и е издигната на почти 17 метра височина. Широчината ѝ пък е почти 11 метра. Внушителните мерки на свещеното здание предполагат доста дълъг като продължителност строеж. Удивително е, че това чудо на архитектурата е построено само за два месеца!

Интересният дизайн на постройката е в чест на жените, чиито крайници са били ампутирани вследствие на заболяване. Според CW News целта на църквата е да осъществи техните несбъднати мечти.

Вижте подробно как изглежда църквата-обувка във видеото:



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay