Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

Запознайте се с "апетитното" творчество на Биби Копоева

Дали на този свят съществува нещо, което жените обичат повече от бижутата? Може би единствено сладките изкушения, които са в състояние да провалят всяка наша диета, могат да изпреварят вечния първенец в дамското сърце…


А какъв ли ще е ефектът, ако толкова любимите ни десерти се "сприятелят” с аксесоарите, които носим ежедневно?

Уверяваме ви, че резултатът е феноменален! За да ви запознаем по-добре с тази безумно сладурска симбиоза, помолихме дизайнерката на бижута Биляна Копоева да ни разкаже повече за своите "лакомства”, част от бранда й "Огледалце, огледалце…”.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

1. Как започна да създаваш "вкусните” бижута? Кога се зароди идеята?
Направих първата си брошка във форма на бисквита преди около година и съвсем естествено я последваха още куп други лакомства. Идеята ми беше смела и необичайна, но получи подкрепата на Калина и Людмила Чанкови, които я лансираха и цяло лято беше един от основните акценти в техния магазин.

Проектът се реализира успешно, макар и в един по-семпъл и предпазлив вариант. Началото беше поставено, клиентите свикнаха с тази визия и стана време да се доразвие.

Идеята за пищните колиета "Candies” дойде спонтанно. Всъщност това беше предизвикателство за мен, отправено от Вяра Бориславова. Разбира се, беше сложно и трудоемко да се изработи, но всички усилия си струваха. Нека бъдем по-цветни, по-смели и блестящи през това лято!

2. Какво те вдъхновява?
Вдъхновението е навсякъде около мен. Важното е човек да има сетива, за да го открие и талант, за да му придаде форма.

Вдъхновяват ме очите на детето ми, цветовете и формите на природата, любовта във всички нейни превъплъщения. Истински се възхищавам и на креативните и смели творци, които взривяват стереотипи и създават нови вселени.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

3. Какви материали използваш и колко време ти отнема, за да създадеш един аксесоар?
Работя с различни материали, но на този етап открих най-добрия начин да изразя себе си с възможностите, които ми дава полимерната глина.

Напоследък експериментирам в съчетанието на материали и цветове, защото за мен истински креативният дизайн е смел, новаторски и се ражда в неочакваните комбинации.

Казват ми, че работя бързо, въпреки че съм перфекционист и изпипвам и най-малката подробност. Времето наистина лети неусетно, когато се отдаваш на хората или нещата, които обичаш.

Не обичам да почивам и не ставам докато не постигна желания резултат. Когато човек хване вълната на вдъхновение не е редно да я изпуска, за да прави някакви посредствени неща, които могат да почакат.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

4. Твоите бижута определено се открояват с оригиналност и ни препращат към сладките спомени от детството. Как определяш своя стил?
Да бъдеш оригинален е едно от най-важните условия, за да бъдеш успешен. Радвам се, че успях да изградя собствен, разпознаваем стил, плод на вдъхновение, а не на имитация.

Всичко, което днешните творци създават, е благодарение на пътя, който са начертали преди нас едни други, доста по-талантливи майстори. Това са творците от отминалите епохи. Това е нашето безценно културно наследство и няма как да избягаме от влиянието им.

От нас зависи само как ще се справим с интерпретацията му и способни ли сме да му придадем съвременно звучене. Все пак, всичко ново е добре забравено старо.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

5. Според теб трябва ли човек да се ръководи от модата или е по-важно да изгради личен стил?
Едно от малкото положителни неща на епохата, в която живеем, е нейният еклектизъм. Съвременният консуматорски свят е изпразнен от съдържание и е неспособен да създаде собствена система от ценности.

Точно поради тази причина, той позволява да се съчетават най-добрите стилове и символи на вече отминали епохи.

Това има особено благоприятно въздействие най-вече върху модата и дизайна, защото дава свободата да се съчетават привидно несъвместими стилове. Това е свобода, с която никога досега не сме боравили толкова безгрижно. А резултатът е креативен, изненадващ и неповторим.

В тази връзка мисля, че това е епоха преди всичко на личния стил, не на модата.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

6. Когато чуем "Огледалце, огледалце…” някак естествено ни идва да довършим изречението с "Коя е най-красива на земята?”. Суетата за теб движеща или разрушителна сила е?
Човек трябва да обича и да харесва себе си. И тази любов трябва да е споделена, защото тя определя начина, по който се чувстваме и съответно изглеждаме. Истински привлекателните жени са тези с индивидуалност, характер и стил, жените, живеещи в хармония със себе си, щастливите жени!

Физическата красота без съмнение е временна, твърде относително понятие е, за да си заслужава да я коментираме. Култът към нея е посредствен и нарцистичен.

Стремежът към естетика обаче е нещо различно. Това е изконната вътрешна необходимост на човек да търси и да постига красота, която векове наред е движила човечеството напред и нагоре. Тя е нещо, което засяга всички сфери на живота и е по силите на всеки, но не само това - тя е задължение на всеки един от нас!

Нещо съвсем различно е и усещането за стил – то се възпитава и изгражда с годините и е необходима емоционална и интелектуална зрялост, за да го постигнеш. Това е дълъг процес на съзряване в личностно отношение и малко хора успяват да го финализират успешно.

При суетата, както и при всичко останало, е валидно правилото за златната среда. Ако суетата се изразява в това да харесваш и уважаваш себе си, то определено е движеща сила.

Деструктивната й страна обикновено се проявява при неособено интелигентните хора или пък при крайните егоцентрици, чиито компекси могат да бъдат единствено и само опасни за околните. Там последствията са по-скоро пародийни.

В заключение – бъдете разумни, търсещи и хармонични. А красотата – тя не е образ, а състояние, затова пожелавам на всяка една от вас да открие щастието и вътрешния си мир, а чрез тях и собствената си сияеща и неповторима индивидуалност.

Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

Още "вкусни" снимки може да разгледате в нашата галерия. А ако искате да ви срещаме и с други талантливи български творци, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 01.04.2014|14:43
Много готини бижута как да не се израдва човек на тези вкусотии, които са съвършено красиви, е и малко екстравагантни.
12
Не е посочен 31.03.2014|17:25
Красота! Много са яки, чак ти иде да ги захапеш.
11
Не е посочен 31.03.2014|16:58
Уау, много са готини, супер много харесвам такива бижута.
10
Не е посочен 30.03.2014|19:21
Изглеждат много добре.
9
Не е посочен 28.03.2014|21:05
Много ме впечатлиха.
8
Не е посочен 28.03.2014|17:24
Сладки, ама наистина сладки :))
7
Не е посочен 28.03.2014|17:16
Ау че вкусни са тези бижута, направо страхотни, много ме радват.
6
Не е посочен 28.03.2014|16:18
Доядоха ми се шоколадови бисквитки .
5
Не е посочен 28.03.2014|15:44
Много добре ги е направила, страхотни са.
4
Не е посочен 28.03.2014|14:44
ми някои са добри изпълнението наистина е на ниво, но колко са за носене е друг въпрос,аз бих взела нещо скромно за малко момиченце или само като акцент, но не и да се накича като кутия със сладки :)
3
Не е посочен 28.03.2014|14:35
Много вкусни бижута, супер луди и красиви са!
2
Не е посочен 28.03.2014|12:36
Идеята е много добра, изпълнението също .
1
Не е посочен 28.03.2014|10:57
Много интересни бижута, но не са ли прекалено изкушаващи, както за жените, така и за мъжете.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay